Svijet

Advanced dobio novog direktora prodaje

Mike Cottam imenovan je za direktora prodaje u Advancedu, jednoj od vodećih proizvođača uređaja za zaštitu od požara.

Cottam je prije toga radio za tehnološku kompaniju 3M, u kojoj je u proteklih 19 godina obavljao različite uloge u prodaji, marketingu, integraciji itd.

Na posljednjoj poziciji kao voditelj prodaje i marketinga za EMEA regiju unutar 3M-ovog odjela za abrazivne sisteme sa sjedištem u Dubaiju uspješno je provodio prodajnu i marketinšku strategiju s ciljem širenja baze kupaca na ključenim segmentima tržišta obrade metala širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

U novoj ulozi u Advancedu vodit će timove za prodaju, marketing, korisničku i tehničku podršku s ciljem ostvarivanja izvrsnog korisničkog iskustva i rasta na novim i postojećim tržištima. Promovisanje poslovnih vrijednosti i izgradnja jake reputacije brenda također će biti važan fokus.

“Advanced ima jasnu svrhu kreiranja sigurnije budućnosti, prema čemu sam veoma strastven i u čemu želim odigrati svoju ulogu. Drago mi je što ću se pridružiti kompaniji u trenutku kada, uprkos izazovnoj ekonomskoj situaciji, posao nastavlja napredovati i širiti se na važna nova područja zaštite od požara i sigurnosti”, kazao je Cottam.

Generalni direktor Advanceda Pete Browitt rekao je: “Mike donosi širok spektar vještina i iskustava našem upravnom timu. Nakon što je radio u različitim sektorima, uključujući zdravstvo, sigurnost, zaštitu infrastrukture i abrazive, moći će iskoristiti najbolje prakse iz tih oblasti kako bi uveo nove pristupe našem poslovanju. Njegovo dokazano poslovno iskustvo, u kombinaciji sa snažnim fokusom na kupca, pomoći će nam da našu strategiju rasta podignemo na viši nivo i zadržimo nas na čelu naše industrije.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *