Svijet

Akvizicija dva ključna preduzeća za zaštitu od dronova

Dedrone, tržišni lider u naprednoj sigurnosti zračnog prostora, obavio je stratešku akviziciju kompanije Aerial Armor, lidera u segmentu sistema za borbu protiv dronova i integratora hardvera za njihovu detekciju.

Ova akvizicija će omogućiti Dedroneu da isporuči najbolju tehnološku platformu u klasi koja će zadovoljiti sigurnosne potrebe za zaštitom zračnog prostora u vrijeme kada potražnja za zaštitom od dronova raste u SAD-u i širom svijeta. U sklopu akvizicije, Dedrone će ispoštovati ugovore klijenata kompanije Aerial Armor i zadržati sve zaposlene. Klijenti obje kompanije će bez promjena moći nastaviti koristiti svoja rješenja u bliskoj budućnosti. Vremenom, Dedrone će iskoristiti najbolje elemente rješenja obje kompanije, otvarajući put korisnicima da jednostavno implementiraju multi-senzorsku fuziju, CUAS (Counter Uncrewed Aerial Systems) platformu za komandu i kontrolu (C2) u svoju sigurnosnu infrastrukturu.

Sinergija platformi

„Izgradili smo fantastičan odnos s timom u Aerial Armouru i jako smo impresionirani njihovom tehnologijom, stručnošću i kvalitetnim odnosom koji imaju s korisnicima. Kako se okupljamo pod okriljem Dedronea, uvjereni smo da ćemo nastaviti razvijati sinergiju u našim platformama i donositi inovacije na tržište za naše kupce,” kaže Aaditya Devarakonda, izvršni direktor Dedronea. „Svi naši korisnici širom svijeta će iskoristiti prednosti našeg moćnijeg C2 CUAS sistema koji koristi inpute iz mnoštva senzora, uključujući radio frekvenciju (RF), radare i kamere u jednom korisničkom sučelju.”

Ovaj potez je posljednji u nizu događaja koji prate rast Dedronea u posljednjih nekoliko mjeseci, uključujući brzi porast globalne potražnje za tehnologijom otkrivanja, praćenja i identifikacije dronova i zaštite zračnog prostora. Platformu i proizvode ove kompanije, uključujući Dedroneportable, koriste države širom svijeta.

Dedrone je nedavno predstavio Dedronedefender, ručni alat za zaštitu visoke sigurnosti dizajniran za provođenje zakona i u najsloženijim urbanim sredinama. Dedrone posluje u 40 zemalja, a klijenti kompanije uključuju vlade četiri zemlje iz skupine G-7, devet američkih saveznih agencija, više od 75 lokacija kritične infrastrukture, 20+ aerodroma i 50 zatvora širom svijeta. Kompanija nudi aktivna rješenja za borbu protiv dronova za visokoprofilne događaje širom svijeta i sarađuje s više od 35 agencija za provođenje zakona.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *