Stambena sigurnost Uredi / Poslovni prostori Videonadzorni sistemi

cnVision MAXrp: Tehnološki iskorak u industriji videonadzora

cnVision MAXrp novo je radijsko rješenje Cambium Networksa. Ova linija proizvoda napravljena je s namjerom visoke isplativosti, jednostavnosti korištenja i predvidljivosti u performansama s pravim izborom funkcionalnosti specifičnim za poslove videonadzora

Piše: Kristijan Fabina, direktor prodaje i poslovnog razvoja za Jadransku regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju, Armeniju, Turkmenistan i Azerbejdžan, Cambium Networks; E-mail: kristijan.fabina@cambiumnetworks.com

Portfelj cnVision rješenja služi kao bežična okosnica mreže u povezivanju nadzornih videosustava u točka-točka ili točka-više točaka konfiguraciji. Rješenje je dizajnirano na način da uklanja složenost konfiguracije i planiranja te partnerima osigurava besplatan i jednostavan alat za planiranje linkova i cjelovitih bežičnih mreža. Uređaji su vrlo otporni na smetnje i imaju ugrađen mehanizam za ponavljanje paketa, osiguravajući isporuku kritičnih videozapisa u izazovnim situacijama. Algoritam bežičnog prijenosa optimiziran je primarno za prijenos videosadržaja, pa je tehnička izvedba predvidljiva i osigurava dosljedno iskustvo. Gubitak kritičnog videosadržaja je neprihvatljiv. S protokolom dizajniranim za najvišu razinu kvalitete prijenosa videosadržaja i visokom otpornošću na smetnje s ugrađenim mehanizmom za ponavljajući prijenos paketa, cnVision se lako prilagođava promjenjivim i izazovnim okruženjima.

MAXrp kao switch za vanjsku uporabu

MAXrp uređaj je najnoviji dodatak cnVision portfelju rješenja, koji pojednostavljuje postavljanje kamera s integriranom antenom 19 dBi pojačanja za bežični prijenos podataka u 5 GHz frekvencijskom području i tri PoE izlazna Ethernet priključka za izravno povezivanje s kamerama ili drugim sigurnosnim uređajima. Ova tri PoE izlazna priključka eliminiraju dodatno kabliranje, odvojena napajanja i Ethernet switch, što pojednostavljuje instalaciju, pa se bilo koja kombinacija sa standardnim PoE uređajima može koristiti s MAXrpom, uključujući kamere, Wi-Fi pristupne točke, digitalne znakove, uređaje za kontrolu pristupa, telefone za hitne slučajeve itd. MAXrp ima PoE budžet 45 W, koji se dinamički raspoređuje po PoE izlazima, a na jednom Ethernet izlazu može dati maksimalno 30 W snage. Uređaj je dizajniran za vanjske uvjete s IP67 razinom zaštite, temperaturni raspon od -30° C do +60° C i dolazi s tri godine standardnog jamstva na hardver. Može se koristiti kao točka-točka na udaljenosti do 15 kilometara ili kao klijentski uređaj koji se povezuje na centralnu lokaciju, odnosno baznu stanicu.

ONVIF i integracija u VMS

MAXrp ima integriran ONVIF klijent, koji omogućuje otkrivanje prijenosa videosadržaja putem radijskog linka, naziv proizvođača i modele kamera, IP i MAC adresu kamera te potrošnju mrežnog prometa kamere. Mogućnost otkrivanja prijenosa videosadržaja dodatno omogućuje i gledanje snimke uživo unutar administracijskog web-sučelja cnVision uređaja. Takav pristup omogućuje otkrivanje poteškoća u mreži ili zastoj u radu određenih kamera, što je veliki korak ka rješavanju potencijalnih problema na terenu. Druga važna značajka je mogućnost integracije cnVision radijskih uređaja u VMS raznih proizvođača poput Milestonea, Geneteca, Avigilona i drugih, kojima možemo nadzirati ne samo kamere već i informacije o radijskim uređajima kroz koje prolazi videosadržaj, potrošnju prometa, brzine prijenosa, modele kamera, alarme i događaje.

 

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *