Svijet

HID Global proširuje portfolio rješenja za omogućavanje RFID-a

HID Global kupio je od francuske kompanije Invengo Information Technology poslovni odjel za upravljanje tekstilom. Time će svom portfoliju dodati Invengove RFID tagove, čitače i cloud usluge za upravljanje inventarom za praonice veša.

Prema MarketsandMarketsu, globalno tržište komercijalnog pranja rublja, uključujući tagove, čitače te softverske i integracijske usluge, rast će po složenoj godišnjoj stopi od 12,9 posto do 2025. godine. Razlog je rastuća potreba hotelijera i zdravstvenih ustanova da upravljaju pranjem tekstila koji koriste: od posteljina do uniformi medicinskog osoblja. COVID-19 je također doveo do veće potražnje za čistim i dezinficiranim posteljinama i uniformama.

Pojednostavljeno upravljanje pranjem uniformi osoblja također je neophodno u industrijskim okruženjima, poput elektrana i naftnih postrojenja, transportnih objekata i rudarskih, hemijskih, građevinskih i komunalnih preduzeća.

Invengova serija proizvoda i usluge proširuje HID-ov portfolio RFID i IoT rješenja kojima želi odgovoriti na dinamične zahtjeve tržišta. Usluge za upravljanje tekstilom uključuju:

– Dugotrajne LinTRAK RAIN RFID ultrafrekvencijske (UHF) tagove koji imaju OEKO-TEX certifikat i optimizirani su za posteljinu i druge tekstilne proizvode.
– Sićušne i robusne visokofrekventne BluTAG tagove namijenjene za industrijske tekstilne proizvode.
– VF i UHF čitače industrijske klase, antene, kapije, kabine i ostali hardver koji se koristi u procesu pranja veša.
– Visokoskalabilnu softversku platformu ACUITY, koja pruža uvid u dostupnost zaliha u realnom vremenu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *