Menu
A+ A A-

a&s Adria br.123

Uvodnik

Powered by Messe Frankfurt

Iako kroz nekoliko dana tek treba biti zvanično objavljeno, želimo s vama ekskluzivno podijeliti jednu zaista lijepu i važnu informaciju. Naime, Adria Security Summit od ove godine postaje dio velike Messe Frankfurt porodice, koja će ubuduće biti pokrovitelj najvećeg regionalnog skupa sigurnosti!

Partnerstvo s Messe Frankfurtom došlo je kao rezultat višegodišnje uspješne saradnje, razmjene informacija i iskustava na polju promocije sigurnosti te uspješno okončanih pregovora našeg tima i rukovodstva te njemačke kompanije. Više o detaljima saradnje moći ćete čitati u narednom broju našeg magazina, a za sada ćemo samo kazati kako smo izuzetno ponosni na činjenicu da je Messe Frankfurt prepoznao naš rad i ideju te da su nam se vizije i stavovi o razvoju sigurnosnog tržišta Jadranske regije podudarili. Također, koliko smo ponosni na činjenicu da ćemo ubuduće biti dio ove velike porodice toliko nam je drago što smo na naše, u svjetskim okvirima ipak ne tako veliko tržište uspjeli privući jednu ovakvu korporaciju.

Za one koji eventualno nisu upoznati, Messe Frankfurt jedan je od globalnih lidera u organizaciji sajmova i poslovnih događaja. Kompanija posluje u 153 zemlje svijeta, ima oko 1.800 zaposlenih i svake godine organizira više od stotinu sajamskih događaja različitog karaktera u preko 30 zemalja. U organizaciji Messe Frankfurta održavaju se neke od najvećih svjetskih sajmova sigurnosne industrije, kao što su Intersec u Dubaiju i Secutech u Taipeiju.

Mahir Hodžić

Sadržaj

Pametne fabrike pokreću revoluciju

I sektor proizvodnje prolazi kroz pravu transformaciju. Fabrike postaju inteligentnije, a proizvodni procesi efikasniji. Neki ovo vide kao očekivanu evoluciju sektora, dok je za druge riječ o najvažnijoj promjeni koju je industrijska proizvodnja doživjela u posljednjih nekoliko godina.

TRŽIŠTA

- Virtualna rješenja : Kako omogućiti sigurnije okruženje za učenje?
- Prilagodba trendovima budućnosti: Zašto i kako dizajnirati sjajna IoT iskustva
- Internet stvari u industriji: Pametne fabrike pokreću revoluciju

PROIZVODI I SISTEMI

- Hikvision: H.265+ vodi videonadzor u 4K eru
- Antenall: Roger Technology Brushless motori i rampe 40
- Pyronix: Savladajte unutrašnje prijetnje pomoću KX-a
- Sony: VB770 ultra low light kamera osvaja tržište
- Dahua Technology : Videointerfon SIP za miran san
- D-link : Crnogorski biser u sigurnim rukama
- ASSA ABLOY : Jednostavna zaštita unutrašnjih vrata pomoću PIN-a
- Jantar : Nakon cilindara stigle i pametne ručke
- Kolnoa : Mobotix predstavio novu Liniju Mx6 6 MP kamera

TEME

- IT sigurnost: Cjenovno efikasna zaštita od hakerskih napada za male firme

DOGAĐAJI

- Interprotex : Međunarodna konferencija RISK 2017
- Secutech: Potencijali azijskih sigurnosnih tržišta nove generacije
- Alarm automatika: Znanjem i kvalitetnim rješenjima pokriti tržište regije

DIGITALNO IZDANJE

 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.