Menu
A+ A A-

a&s Adria br.124

Uvodnik

Promoviramo sigurnost, zajedno

„Doista sam zadovoljan dogovorom koji smo postigli s organizatorom Adria Security Summita – firmom Global Security i radujem se našoj saradnji, u koju imam puno povjerenje. Sada smo partneri jedne visokoprofilne i etablirane manifestacije, što nam je, naravno, veoma važno. Riječ je o atraktivnoj platformi za povezivanje, u okviru koje se tržišni akteri iz cijelog distributivnog lanca sigurnosne tehnologije mogu upoznati i razmijeniti ideje i informacije“, istakao je za naš magazin Wolfgang Marzin, predsjednik i direktor kompanije Messe Frankfurt u razgovoru u kojem nije štedio riječi hvale za naš rad i zadovoljstva postignutim dogovorom, a koji ćete moći pročitati u ovom broju magazina a&s Adria. Podsjećamo da će se partnerstvo s Messe Frankfurtom i sajmom Intersec realizirati na predstojećem Adria Security Summitu, koji se u septembru održava u Šibeniku, Hrvatska. To je bio i povod razgovora s ključnim čovjekom Messe Frankfurta, najvećeg svjetskog organizatora sajmova, skupova i manifestacija.
Gospodin Marzin nam je pojasnio da Messe Frankfurt do sada nije bio manifestacijski prisutan na području jugoistočne Evrope i da upravo ovim partnerstvom želi ojačati regionalno prisustvo u ovom sektoru. Prema njegovom mišljenju, Adria Security Summit je vrhunski koncept jer je riječ o događaju koja kombinira sajam inovativnih rješenja i konferenciju uz učešće uglednih izlagača, čime se učesnicima daje sveobuhvatni uvid u najnovije trendove u ovom sektoru i pruža kvalitetna prilika za ostvarivanje kontakata, a upravo direktni kontakti igraju sve važniju ulogu u današnjem svijetu. U tom kontekstu, gospodin Marzin ključ uspjeha vidi u saradnji s „profesionalnim i pouzdanim partnerom“ u ovoj regiji, kakvim smatra našu firmu.
Biti prepoznat i dobiti priznanje od kompanije kakva je Messe Frankfurt zaista ohrabruje, ulijeva puno povjerenje svima nama u magazinu a&s Adria i daje nam novi, dodatni motiv za rad i napredovanje. Jer mi promoviramo sigurnost. A to ćemo ubuduće činiti zajedno s našim partnerom – kompanijom Messe Frankfurt.

Mahir Hodžić

Sadržaj

Adria Security Summit 2017

Kompanija Messe Frankfurt pružit će podršku organizaciji Adria Security Summita, koji se ove godine održava od 13. do 15. septembra/rujna u hrvatskom gradu Šibeniku. Manifestacija će se ubuduće održavati pod imenom „Adria Security Summit powered by Intersec“

AKTUELNOSTI

- Ozvaničena saradnja s Messe Frankfurtom: Adria Security Summit dio velike svjetske porodice

INTERVJU

- Wolfgang Marzin, predsjednik i direktor, Messe Frankfurt

TRŽIŠTA

- Internet stvari: Zašto i parkiranje ne bi bilo pametno?

PROIZVODI I SISTEMI

- Kontrola pristupa: Integracija sistema ključ za pametne objekte
- Biometrija u tredu: Tijelo kao nova lozinka
- PIAM sistemi: Za lakše poslovno upravljanje identitetima i pristupom
- IoT i energija: Zašto je svijet baterija zreo za velike promjene?
- ATEÏS: Efikasni sistemi komunikacije za letnje kampove i skijališta
- Dahua Technology: Dahua Technology uvodi HDCVI u 4.0 eru
- BIROSAFE: Neprobojna vrata i zidovi u skladu s EN 1522 standardom
- COMNET: Šta je potrebno za prijenos videosignala u CCTV sistemu?

TEME

- IT sigurnost: WannaCry: ransomware napad globalnih razmjera
- Tržište pametnih domova: Može li Apple i dalje predvoditi industriju sigurnih kuća?

DOGAĐAJI

- Prezentacija ComNeta: U Sarajevu i Beogradu održani seminari o mrežnoj infrastrukturi
- Kamir u Zagrebu: Stižu Turbo HD 4.0 proizvodi
- Bosch sigurnosni sistemi: Tehnologija u službi kvalitete života
- MIBO komunikacije: Temelj za kvalitetan sigurnosni sistem

DIGITALNO IZDANJE

 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.