Menu
A+ A A-

a&s Adria br.138

Uvodnik

Hvala Slovenijo, bili ste izvrsni!

Nakon Sarajeva, Beograda i Šibenika ove je godine Adria Security Summit održan u glavnom gradu Slovenije. Za lokaciju je odabran privredni konferencijski centar u vlasništvu grada kao najveći u Ljubljani, s uigranom tehničkom podrškom, mnoštvom smještajnih kapaciteta te dobrom saobraćajnom povezivošću. Tragom veoma dobrih utisaka učesnika na regionalnom tržištu sigurnosti očekivali smo veliki broj posjetilaca, ali je rast s prošlogodišnjih 620 gostiju na 1.200 premašio i naša očekivanja. Četvrtu godinu zaredom događaj je uspješno ušao u poslovne kalendare profesionalaca sigurnosti. 

Posebno zadovoljstvo je da je Adria Security Summit postao regionalna priča s dozom evropskog mirisa s obzirom na sve veći broj posjetilaca izvan regije, kojih je ove godine bilo iz više od 30 država. Kvalitet organizacije i mogućnost umrežavanja postale su odlike ovog događaja, čime se otvara prilika učesnicima i gostima za proširenjem poslovanja s postojećim partnerima i dolazak do novih kupaca i klijenata. Posebno veliki je procenat učesnika i gostiju koji su donosioci odluka, odnosno vlasnici, direktori i šefovi odjela, što je ključni benefit inostranim ulagačima i kompanijama koje su u potrazi za lokalnim partnerom, a strukturu posjetilaca čine i prodajni menadžeri, krajnji korisnici, inžinjeri, projektanti i instalateri. Rast posjeta pratio je i rast broja izlagača, kojih je ovaj put bilo 72. Među njima su vodeći globalni proizvođači sa Security 50 liste i brojni lokalni distributeri, instalateri i integratori.

Ovogodišnji je Adria Security Summit bez dileme najuspješniji, s najviše dogovorenih sastanaka i najvećim brojem posjetilaca koje je ijedan poslovni događaj sigurnosne industrije Jadranske regije ovakvoga tipa ikada uspio okupiti. Standardi su uspostavljeni i na nama je da radimo na velikom broju detalja u organizaciji kako bismo već idući u Skoplju 18-19. septembra 2019. izgledao ljepše, posjećenije i uz veći broj vaših uspješnih razgovora i poslovnih dogovora. Za nas je to osnovna misija kao glavnog organizatora Adria Security Summita.

 

Mahir Hodžić

Sadržaj

Adria Security Summit 2018 powered by Interse

Četvrti Adria Security Summit je završen. Do sada uvjerljivo najuspješniji. S najboljim povratnim informacijama izlagača i posjetilaca. S najviše dogovorenih sastanaka. I s najvećim brojem posjetilaca koje je ijedan poslovni događaj sigurnosne industrije Jadranske regije ovakvoga tipa ikada uspio okupit

INTERVJU

- Alessandro Franchini, menadžer marketinga i komunikacija, Videotec

AKTUELNO

- Adria Security Summit 2018: Tehnologija mijenja reljef sigurnosti
- Adria Security Summit 2018: Case Study Excellence Awards
- Adria Security Summit 2018: Rekli su o summitu...

TRŽIŠTA

- Napredna automatizacija: Alati koji unapređuju rukovanje materijalima u skladištima
- Rješenja za skladišta: Na putu ka efikasnijem rukovanju 

TEME

- GDPR i videonadzor: Kako biti u skladu s novim pravilnikom?
- Microsoft Cortana: Novi igrač na tržištu pametnih aplikacija

PROIZVODI I SISTEMI

- Bosch: Osiguranje radnika putem videodetekcije požara
- ASSA ABLOY: Olakšica vlasnicima apartmana u Hrvatskoj
- Dahua Technology: Deepsense IP kamere za detekciju i prepoznavanje lica
- ComNet : CTS 24+2 - Da digitalna migracija bude jednostavnija
- Hikvision: Tehnologijom do bolje usluge u bankama
- Pyronix: Jednoplatformsko rješenje za videonadzor i detekciju uljeza

DOGAĐAJI

- Alarm automatika na novoj adresi u Sarajevu
- Održan MS Security Road Show Srbija 2018
- Skoplje: Održana konferencija „Train Brain Soft“

DIGITALNO IZDANJE

 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.