Menu
A+ A A-

a&s Adria br.130

Uvodnik

Regionalno tržište ulijeva sigurnost

Regionalno tržište sigurnosti bilježi stabilan rast i pokazuje ohrabrujuće simptome oporavka još od ekonomske krize iz 2008. godine, rezultati su opsežnog istraživanja čije ćete rezultate moći pročitati u ovome broju, a koje je redakcija našeg magazina provela kroz razgovor s vodećim regionalnim stručnjacima. Mišljenje naših sagovornika, njih šesnaest iz vodećih regionalnih ili svjetskih kompanija koje posluju na ovom području, relevantan je pokazatelj stanja s obzirom na to da svoje poslovanje zasnivaju i razvijaju na bliskom opipavanju tržišnog pulsa i praćenju tehnoloških trendova s terena. Iako se svi slažu da je to dobrim dijelom posljedica napretka ovdašnjih ekonomija, povećanja investicija u javnom i privatnom sektoru i općenito povećanja zaposlenosti, činjenica je da tržište sigurnosti Jadranske regije napreduje u svim segmentima i, što je još zanimljivije, takav je trend zabilježen u svim zemljama. 

Istraživanje je poslužilo kako bi se „iz prve ruke“ dobili odgovori o tome da li je i u čemu zabilježen rast regionalnog tržišta u 2017. godini, koji su to najprimjetniji trendovi te koje su tržišne vertikale u kojima je ostvaren najveći napredak. Također, zanimalo nas je i u kojoj mjeri region slijedi globalne tehnološke trendove i koliko je realna njihova implementacija u skorije vrijeme, zatim koji segmenti tržišta općenito prednjače, koja oprema se najviše koristi, koji su to konkretno projekti koji su obilježili prošlu godinu i šta možemo očekivati u 2018.
Tržište raste, a regija u stopu prati inovacije u razvijenim zemljama. Nažalost, sveukupni ekonomski rast nije toliki da bi napredak bio još veći, ali tržište sigurnosti zasigurno jeste ispred mnogih drugih na Zapadnom Balkanu, što je u konačnici i jako važno za naša društva. Kada je riječ o tehnološkim trendovima koji nas očekuju, naši su stručnjaci u toku s onim što se odvija na globalnom planu i predviđaju skorašnju primjenu najsavremenijih rješenja i u našoj regiji. Dakle, razloga za optimizam i u novoj godini je mnogo.
Redakcija magazina a&s Adria želi Vam mnogo uspjeha na poslovnom i privatnom planu u 2018. godini.

Mahir Hodžić

Sadržaj

Tržište sigurnosti Jadranske regije

Radi što relevantnijeg prikaza stanja na regionalnom tržištu sigurnosti, zatražili smo mišljenje naših vodećih, dugogodišnjih stručnjaka. Gotovo svi su saglasni u jednom – prošla je godina bila među najuspješnijim u protekloj deceniji. Ostvaren je stabilan rast, investicije su veće, a tržište je sve više u potrazi za naprednijim i integrisanijim rješenjima 

INTERVJU

Marco Grasselli, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu, ComNet 

TRŽIŠTA

- Sigurnost na stadionima: Izazovi suočavanja s nepoznatim
- Sigurnost na stadionima: Nove tehnologije za zaštitu stadiona
- Hikvision: Online nadzor za pomoć u gužvama

AKTUELNO

- Tržište sigurnosti Jadranske regije
- Vertikale s najvećim rastom
- Tehnološki trendovi
- Blistava budućnost

TEME

- IT sigurnost: Rješavanje problema cyber sigurnosti u finansijskom sektoru
- Novi faktori sigurnije vožnje: Telematika za sigurnija i pametnija vozila
- Novi trend na SMAhome tržištu: Napredna automatizacija pametne rasvjete

PROIZVODI I SISTEMI

- Videonadzorni sistemi u javnom prijevozu
- Dahua među tri najveća proizvođača na svijetu
- Bosch: Kako inteligentni video može zaraditi novac
- Hikvision: Kamere prate i analiziraju utakmice Ajaxa

DOGAĐAJI

-Održan Eccos dan u Zagrebu 

DIGITALNO IZDANJE

 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/asadria.com/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 656

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/asadria.com/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 659