Menu
A+ A A-

Nadzor u saobraćaju kao pokretač tržišta unutrašnje sigurnosti

Prema najnovijem izvještaju analitičke firme Technavio, očekuje se da će globalno tržište nadzornih kamera za unutrašnju sigurnost od 2017. i 2021. godine rasti stabilnom objedinjenom godišnjom stopom većom od 6%. Povećanje nadzora u saobraćaju će narednih godina pokretati razvoj tržišta nadzornih kamera za unutrašnju sigurnost.
 
Semafori se postavljaju sa saobraćajnim kamerama, koje se smještaju duž prometnih cesta i raskrsnica. Ove kamere se koriste za snimanje, posmatranje i nadzor saobraćaja te za operacije kao što su upravljanje saobraćajem, održavanje reda i zakona, upravljanje specijalnim događajima poput javnih okupljanja i procesija, upravljanje incidentima i širenje informacija ljudima na cesti. Dalje, analize su pokazale da su neke od prednosti korištenja kamera za nadzor saobraćaja prevencija saobraćajnih prekršaja, poticanje sigurnosnih navika u vožnji i pružanje uvida u konstrukcijske aktivnosti. 
 
Integracija IP-a u nadzornim kamerama
 
U izvještaju stoji i to da će rast globalnog tržišta nadzornih kamera za unutrašnju sigurnost do 2021. godine podsticati integracija internet-protokola (IP tehnologije) u nadzornim kamerama. Neki od najvećih faktora rasta upotrebe IP tehnologije u kamerama za nadzor uključuju napredne funkcije kao što su daljinski pristup, detektovanje pokreta, detektovanje ometanja rada te lahkoća upotrebe i podrška za više korisnika. 
 
Najveće kompanije na ovom tržištu su: Bosch Security Systems, General Dynamics, Honeywell, Moog i Silent Sentinel. Ostale firme od značaja u ovom segmentu su: Baxall, Controp Precision Technologies, Dedicated Micros, Infinova, JVC, Kenwood, Mitsubishi Electric, Panasonic i Vicon Industries
 
Što se tiče geografskog područja, američki kontinenti su tokom 2016. imali najveći tržišni dio, kao i to da će Amerika nastavljati dominirati tržištem i narednih godina. Sigurnosne organizacije u ovom regionu uglavnom se fokusiraju na graničnu i infrastrukturnu sigurnost, informacijsku sigurnost, prevenciju katastrofa i upravljanje njima, kao i javnu sigurnost u SAD-u.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.