Menu
A+ A A-

Avigilon predstavio Appearance Search tehnologiju

Avigilon je dodatno poboljšao svoju ponudu samoučeće video analitike predstavivši Appearance Search tehnologiju, koja je već dostupna u okviru Avigilon Control Center (ACC) 6.0 softvera za upravljanje videom.
Avigilon Appearance Search, Avigilonova najnovija i najnaprednija videoanalitička tehnologija, sofisticiran je pretraživač s vještačkom inteligencijom sposobnom za duboko učenje, koji sa lahkoćom prečešljava sate snimljenog sadržaja, omogućavajući korisnicima da brzo pronađu određenu osobu preko svih kamera na određenoj lokaciji. To može uštediti dosta vremena i truda tokom kritičnih istraga, pošto na inteligentan način analizira videopodatke i tako pomaže da se uprati pravac kretanja neke osobe te da se odrede njene ranije i posljednje poznate lokacije.
 
"U prošlosti se pretraga preko videonadzora obavljala sa samo jednom kamerom, na osnovu vremena, kretanja i aktivnosti", rekao je Avigilonov direktor prodaje i marketinga Džejms Henderson. "Ali, s Avigilon Appearance Search tehnologijom korisnici sada jednim pritiskom na dugme mogu lahko tražiti sve instance određene osobe na svim kamerama raspoređenim širom lokaliteta. Ova tehnologija dizajnirana je tako da potraga za ljudima bude lahka kao i pretraživanje interneta." 
 
Avigilon Appearance Search tehnologija integrisana je s ACC 6.0 Enterprise Edition softverom, Avigilonovim kamerama sa samoučećom videoanalitikom i odabranim mrežnim videosnimačima. 
 
„S Avigilon Appearance Search tehnologijom korisnici brzo i efikasno mogu odgovoriti na kritično ‘gdje’ i ‘šta’ u videopretragama“, kaže Avigilonov tehnološki direktor dr. Mahesh Saptharishi. "Ovo je uzbudljiva prekretnica u razvoju Avigilonove sveobuhvatne AI platforme za duboko učenje, dok mi nastavljamo pružati korisnicima sveobuhvatna rješenja za široku lepezu upotreba u oblasti videonadzora."
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.