Menu
A+ A A-

Hikvision planira otvoriti R&D centar u Montrealu i Silikonskoj dolini

Yangzhong Hu, CEO of Hikvision

Hikvision, svjetski lider na tržištu videonadzornih proizvoda i rješenja, objavio je plan o otvaranju istraživačko-razvojnog centra u Montrealu, Kanada, te istraživačkog instituta u kalifornijskoj Silikonskoj dolini.
 
„Ove dvije velike investicije odražavaju Hikvisionovu globalnu strategiju istraživanja i razvoja, kao i predanost ka pružanju inovativnih i tehnološki vrhunskih proizvoda, skrojenih prema potrebama naših partnera i kupaca širom svijeta“, rekao je Yangzhong Hu, izvršni direktor Hikvisiona.
 
Prema očekivanjima, istraživačko-razvojni centar u Montrealu bit će otvoren u 2017. godini, a fokusirat će se na inžinjering, dok će se onaj u Silikonskoj dolini više usredsrediti na šire istraživanje novih tehnologija.
 
Odabir ova dva područja logičan je korak budući da je riječ o lokacijama prilagođenim poslovnim korisnicima, koje privlače mnoštvo talenata.
 
Sa sjedištem u Hangzhouu, Kina, Hikvision ima više od 8.000 R&D inžinjera i ulaže oko sedam posto prihoda u istraživanje i razvoj. Istraživačko-razvojni centar i istraživački institut u Sjevernoj Americi bit će prvi izvan Kine. Ovaj potez „dio je Hikvisionove globalne strategije jačanja lokalne podrške i usluga u regijama izvan Kine“, kazao je Hu.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.