Menu
A+ A A-

Digitalna inteligencija u novom SWAROVSKI OPTIK dS optičkom nišanu

Šestog marta, na IWA 2017 sajmu i Nirnbergu, SWAROVSKI OPTIK predstavio je dS, potpuno novu generaciju optičkih nišana. Novi proizvod spaja funkcionalnosti konvencionalnih optičkih nišana s ključnim benefitima digitalnog nišanjenja. Isporuka za područje Evrope počinje u julu 2017. godine.

 

Novi dS ne samo da precizno prikazuje tačku nišanjenja već i ključne balističke podatke u stvarnom vremenu. Najznačajnija korist za lovce je u tome da će nišanska tačka automatski biti prikazana na optičkom nišanu. Kada pritisnete dugne, dS izmjeri tačnu udaljenost, izračunatu na osnovu postavki uvećanja, zračnog pritiska, temperature i ugla. Osim toga, u izračun će biti uračunati i vaši lični balistički podaci o kombinaciji municije koju koristite. Jednostavno ne postoji potreba da prije pucanja manuelno podešavate dS.

Pametna konekcija

Umrežavanje pametnog telefona s optičkim nišanom omogućava prijenos osnovnih postavki u aplikaciju na mobitelu. Razmjena podataka je jednostavna i obavlja se putem Bluetooth interfejsa. Lični podaci prikupljeni nakon preciziranja mete direktno se unose u aplikaciju i prenose odmah.

SWAROVSKI OPTIK razvio je pametni optički nišan dS kako bi lovcima omogućio inteligentnu podršku. Tehničke i optičke inovacije, kombinirane s ranije stečenim iskustvom lova, čine da lovac ostane fokusiran na metu čak i u izazovnim situacijama.

Na ovom linku možete pogledati kako izgleda nišanjenje s novim dS optičkim nišanom:

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.