Menu
A+ A A-

Aperio® osigurava fleksibilnu kontrolu pristupa u velikoj bolnici u Liverpoolu i nastavlja seriju uspjeha u sektoru zdravstva

London, april 2017. – Fleksibilna, skalabilna i pristupačna kontrola pristupa uz bogato iskustvo u zaštiti pacijenata, lijekova, skupe opreme i povjerljivih podataka u sektoru zdravstva. Ovo su samo neke od funkcija Aperio bežične tehnologije kontrole pristupa koje su stavljene na raspolaganje obnovljenoj bolnici na području sjeverozapadne Engleske. U sklopu projekta obnove odjela hitne pomoći i urgentne medicine vrijednog 35 miliona funti, Univerzitetskoj bolnici Ainstree u gradu Liverpoolu zatrebala je nadogradnja sistema kontrole pristupa. Projekat se pokazao zahtjevnim. 
 
Uprava bolnice je tražila fleksibilnu kontrolu pristupa koja može unaprijediti svakodnevne sigurnosne operacije, proširiti pristup javnosti objektu i, pri tom, zaštititi osjetljive zone. Tražen je sistem bez kablova kako bi se instalacija realizirala brzo i efikasno, uz niske troškove i minimalno ometanje rada bolnice. Besprijekorna integracija hardvera različitih proizvođača, uključujući postojeći sistem kontrole pristupa jednog od njih, također je odigrala ključnu ulogu. 
 
U konačnici, bolnici Aintree je zatrebalo ekonomično rješenje, što je bilo od ključne važnosti za ovaj projekat u javnom sektoru u eri budžetskih ograničenja. 
 
ASSA ABLOY je u partnerstvu s kompanijama Grantfen i Inner Range isporučila jedinstvenu platformu koja je funkcionalni Integriti sistem kontrole pristupa obogatila bežičnim maskama za brave na baterije iz Aperio® serije kompanije ASSA ABLOY. 
 
„Aperio® maske za brave su se pokazale najekonomičnijim i najjednostavnijim rješenjem za instalaciju u ovoj bolnici“, kaže Sue McIntyre, direktorica kompanije Grantfen.
„Aperio® predstavlja jednostavniju alternativu kompleksnim rješenjima s kablovima, bez potrebe za modifikacijom vrata. To je posebno važna karakteristika za brzu i efikasnu instalaciju sistema bez ometanja aktivnosti unutar objekta“. 
 
Aperio® brave su bežične tako da nije bilo potrebe za zahtjevnim i skupim električarskim radovima tokom instalacije. Aperio® tokom rada bolnici donosi i uštede i one su u poređenju sa standardnim kablovima povezanim bravama ogromne. Standardne brave se kontinuirano napajaju preko električnih vodova. Za razliku od njih, Aperio® brave se „aktiviraju“ tek kada ih na to potakne akreditiv korisnika. 
 
Aperio® tehnologija se temelji na otvorenoj arhitekturi, što osigurava besprijekornu integraciju sa postojećim sistemom kontrole pristupa. Komponente ovog sistema se napajaju preko standardnih baterija, što je garant jednostavnog održavanja koje se svodi tek na zamjenu baterija svake dvije godine. Kako je Aperio potpuno skalabilno rješenje koje radi i kombinaciji sa svim standardnim RFID tehnologijama, još je jednostavnije uključiti dodatne bežične brave unutar postojećeg sistema pristupa u bolnici kako radovi na obnovi budu odmicali. Kontrola pristupa u bolnici Aintree je riješena na duže staze. 
 
Više informacija o Aperio® rješenjima za bolnice dostupno je na www.assaabloy.co.uk/aperioforhospitals
 
O Aperio® tehnologiji: Aperio® tehnologija kompanije ASSA ABLOY omogućava širokom spektru ponuđača rješenja za kontrolu pristupa da na ekonomičan način integrišu bežična vrata sa mehaničkim bravama unutar sistema za kontrolu pristupa. 
 
O Univerzitetskoj bolnici Aintree: Univerzitetska bolnica Aintree je važan akademski i bolnički centar i zdravstvena institucija u oblasti North Merseyside. Ona pruža zdravstvene usluge za oko 330.000 lokalnih korisnika. Bolnica posjeduje oko 700 kreveta i upošljava 4600 radnika. Svake godine ima skoro 154.000 hitnih i standardnih intervencija. Više informacija dostupno je na www.aintreehospital.nhs.uk.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.