Menu
A+ A A-

Nedap i Huawei potpisali ugovor o saradnji

Nedap i kineski telekomunikacijski gigant Huawei potpisali su Memorandum o sporazumijevanju tokom sajma CeBIT 2017. Nedap, specijalizirani lider u oblasti tehnologije detekcije vozila, sarađivat će s Huaweijem u razvijanju sistema upravljanja pametnim parkinzima, koji će se temeljiti na Narrow Band IoT tehnologiji.
Ubrzan razvoj industrije interneta stvari otvorio je mnoge mogućnosti, uključujući i one za industriju uređenja parkinga. S ovim Memorandumom, Nedap i Huawei će ući u strateško partnerstvo kako bi istražili razvoj NB-IoT pametnih parking-senzora i proširili se na globalno tržište.
 
Sensit-System u Hueawijevom Openlabu
 
Nedap je vodeća specijalizirana kompanija za bežične senzore koji detektuju popunjenost vozila i trajanje zauzetosti određenih parking-mjesta. Nedapov SENSIT pametni senzor za parking instaliran je u Huaweijevom OpenLabu u Dubaiju, razvojnom centru za rješenja dizajniranom da poveže partnere radi osmišljavanja boljih proizvoda, inovacija, testiranja operativnosti, zajedničkog marketinga te cjelokupnog razvoja proizvoda u određenim industrijama. Riječ je o otvorenom i inovativnom okolišu namijenjenom za testiranje mogućnosti rješenja za različita tržišta.
 
U laboratoriji krajnji korisnici mogu provjeriti prednosti pametnog parkinga koji se temelji na NB-IoT tehnologiji, povezanom s Huaweijevom OceanConnect IoT Platformom. Edwin Siemerink, proizvodni menadžer za SENSIT, rekao je: „Udruživanje snaga s Huaweijem donosi veliku šansu za razvojem NB-IoT tehnologija koje možemo uspješno plasirati na tržište. Integriranje NB-IoT tehnologije u SENSIT-ov prijedlog odličan je primjer kako to može funkcionisati.“ 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.