Menu
A+ A A-

Švicarski hokejaški klub sigurniji uz Panasonic

Vodeći švicarski hokejaški klub SCL Tigers smanjio je ometanja na mečevima zahvaljujući ugradnji Panasonicovih 4K dome WV-SFV781L kamera, instaliranih kako bi nadzirale tribine Ilfishalle stadiona u gradu Langnau. Pomoću njihovog 6x optičkog zuma i 4K tehnologije klub sada može nadzirati cijelu dužinu tribina koristeći samo dvije kamere.
Osim 4K kamera na tribinama, ugrađene su i WV-SW598A full HD fiksne dome kamere izvan stadiona i u ostalim unutrašnjim prostorima. One posjeduju 30x optički zum, PTZ funkcionalnost i 128x dinamički raspon za jasan nadzor danju i noću.
 
Tigersi igraju u A-ligi, vodećoj švicarskoj hokejaškoj diviziji. Zbog strogih zahtjeva glede sigurnosti gledalaca i samog stadiona klubu je bilo od krucijalne važnosti da instalirane kamere budu pouzdane i usklađene sa standardima.
 
„Bilo nam je važno da operateri na stadionu mogu pregledati videomaterijal s tribina i prostora izvan stadiona unutar nekoliko sati nakon incidenta“, kazao je izvršni direktor SCL Tigersa Peter Müller. „Panasonic je poznat po svojoj pouzdanosti i visokokvalitetnim proizvodima. Vrijednost koju smo dobili za uloženi novac također je bila ključni aspekt, a Panasonic nam je ponudio upravo ono što smo tražili. Za nas je važno da investiramo kapital na najbolji mogući način i dobijemo maksimalan povrat od njega.“
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.