Menu
A+ A A-

Adria Security Summit dio velike svjetske porodice

Njemačka kompanija Messe Frankfurt, jedan od najvećih svjetskih organizatora poslovnih događaja, sklopila je dogovor s organizatorom Adria Security Summita, firmom Global Security d.o.o. iz Sarajeva, o pružanju podrške tom događaju, koji će od sada koristiti licencu Powered by Intersec. Ovime će kompanija Messe Frankfurt prvi put pružiti podršku organizaciji Adria Security Summita, koji se ove godine održava od 13. do 15. septembra u hrvatskom gradu Šibeniku. Manifestacija će se ubuduće održavati pod imenom „Adria Security Summit powered by Intersec“, odnosno „Adria Security Summit uz podršku Interseca“. Adria Security Summit je regionalna konferencija na najvišem nivou posvećena zaštiti i sigurnosnoj tehnologiji, koja uključuje i prateći sajam. Održava se od 2015. godine, svaki put na drugoj lokaciji unutar balkanske regije. Nakon premijernog predstavljanja u Sarajevu u Bosni i Hercegovini, druga konferencija je 2016. godine održana u Beogradu, glavnom gradu Srbiji.

 

Wolfgang Marzin, predsjednik i direktor kompanije Messe Frankfurt, komentarisao je ovaj događaj sljedećim riječima: „Zadovoljstvo mi je što smo i mi sada postali partner sektora zaštite i sigurnosti u južnoj Evropi. Zahvaljujući manifestaciji nazvanoj „Adria Security Summit powered by Intersec“ u mogućnosti smo napraviti prve korake na ovom relativnom malom, ali sve značajnijem tržištu. Ova konferencija je najnoviji poduhvat u sektoru sigurnosti i zaštite, koji igra važnu ulogu u našoj kompaniji. Uz 11 događaja koji se održavaju na četiri kontinenta, mi sektoru nudimo više atraktivnih platformi koje su u potpunosti prilagođene lokalnim i regionalnim uvjetima.“

Mahir Hodžić, vlasnik kompanije Global Security, izdavača regionalnog magazina a&s Adria, ovim povodom je rekao: “Naš rad na promociji industrije sigurnosti kroz izdavačku djelatnost i organizaciju događaja za proteklih dvanaest godina krunisat ćemo novim partnerstvom s kompanijom Messe Frankfurt. Kao centralna i godišnja konferencija i izložba Jadranske regije Adria Security Summit će dobiti partnera dostojnog za njegov dalji rast i jačanje. Kao značajni poslovni igrači na svjetskom i regionalnom nivou prema mjestu svoga djelovanja naša firma i MF će ostvariti novu vrijednost, što će u krajnjem interesu biti od velikog značaja za distributere, sistem-integratore, proizvođače i krajnje korisnike industrije sigurnosnih proizvoda i usluga.“

Konferencija „Adria Security Summit powered by Intersec“ ove godine očekuje dolazak oko 80 izlagača i sponzora, te blizu 800 učesnika iz cijelog distributivnog lanca koji se bave sigurnosnom tehnologijom. Tu spadaju proizvođači, distributeri i prodavači u veleprodaji i maloprodaji, inženjeri za projektovanje i instalaciju, sistem-integratori, planeri i menadžeri sigurnosti i zaštite. Osim konferencije koja je posvećena modernim trendovima u sektoru sigurnosnih tehnologija, važnu ulogu igra i međusobno povezivanje učesnika. Tokom pratećeg sajma kompanije iz ovog sektora će predstaviti svoje najnovije proizvode i rješenja.

Više informacija potražite na: www.adriasecuritysummit.com

Sa svojih 11 manifestacija koje se organiziraju širom svijeta, kompanija Messe Frankfurt jedan je od vodećih organizatora skupova u oblasti sigurnosti i zaštite. Bavi se organizacijom sajmova i konferencija za brendove kakvi su Intersec i Secutech na području Bliskog i Srednjeg istoka, Afrike, Azije, Južne Amerike i Evrope. Najnoviji dodatak ponudi sajmova je Intersec Saudijska Arabija, koji je prvi put održan u Džedi 2–4. maja 2017. godine. 

Dodatne informacije o svim događajima posvećenim sektoru sigurnosti i zaštite dostupne su na: www.safety-security.messefrankfurt.com

O kompaniji Messe Frankfurt
Messe Frankfurt je najveći svjetski organizator sajmova, konferencija i manifestacija koji posjeduje vlastiti izložbeni prostor. Uz svojih 2.400 uposlenika na 40 lokacija, kompanija ostvaruje godišnji prihod od preko 640 miliona eura godišnje. Zahvaljujući snažnim vezama s relevantnim sektorima i međunarodnom prodajnom mrežom, ova grupacija efikasno odgovara na poslovne potrebe svojih korisnika. U ponudi je cijeli spektar usluga na internetu i na konkretnim lokacijama i one korisnicima iz cijelog svijeta kontinuirano nude visok nivo kvaliteta i fleksibilnost prilikom planiranja, organizacije i pripreme manifestacija. Usluge uključuju iznajmljivanje izložbenog prostora, organizaciju sajma i marketing, usluge osoblja i keteringa.

Sjedište kompanije je u gradu Frankfurtu na Majni, a vlasničku strukturu čine Grad Frankfurt (60 posto) i savezna država Hessen (40 posto). Više informacija o kompaniji dostupno je na: www.messefrankfurt.com

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.