Menu
A+ A A-

Potpredsjednik Milestonea prešao u Mobotix

Thomas Lausten napustio je mjesto potpredsjednika za EMEA regiju u kompaniji Milestone Systems i preuzeo funkciju izvršnog direktora Mobotixa, njemačkog proizvođača IP videonadzorne opreme.
„Proveo sam nevjerovatne godine u Milestone Systemsu i mislim da kompanija ima svijetlu budućnost. No, kada mi je ponuđeno mjesto direktora Mobotixa, nisam mogao odbiti“, kazao je Thomas Lausten.
 
Mobotix, čije je sjedište u njemačkom gradu Langmeilu, proizvođač je IP uređaja za videonadzor, uglavnom kamera i softvera za upravljanje videom. Kompanija je svoju prvu IP kameru predstavila 2000, a pet godina kasnije prvi VMS.
 
U martu 2016. godine Konica Minolta postaje glavni vlasnik Mobotixa kupivši oko 65 posto dionica te kompanije. Danas Mobotix ima više od 400 zaposlenih i ostvaruje promet od skoro 80 miliona eura. S ulaskom Konica Minolte Mobotix je dobio snažnog partnera za istraživanje i razvoj.
 
Mobotixovi proizvodi distribuiraju se u više od 80 zemalja, a kompanija ima podružnice u New Yorku, Madridu, Parizu, Tokiju i Sydneyu.
 
"Mobotix je uzbudljiva kompanija i pionir u IP videu, koji je uvijek bio na čelu razvoja te tehnologije. Već se radujem izazovu vođenja ove kompanije", zaključuje Thomas Lausten, koji preuzima ulogu direktora Mobotixa 15. juna.

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.