Menu
A+ A A-

Bosch u Hrvatskoj bilježi dvocifreni rast

Bosch, jedan od vodećih svjetskih dobavljača tehnologije i usluga, završio je fiskalnu 2016. godinu s konsolidiranom  prodajom od 54 miliona eura u Hrvatskoj, ostvarivši snažan rast od preko 25 posto. „Očekujemo da će porasti potražnja za našim pametnim proizvodima i uslugama koji olakšavaju svakodnevni život, a da će naše lokalno poslovanje, na temelju pozitivnog prvog tromjesečja, u 2017. nastaviti rasti”, izjavila je Mirsada Kudrić, glavna direktorica Boscha u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji na Boschevoj konferenciji za štampu u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Broj zaposlenika u Hrvatskoj ostao je stabilan, s gotovo 70 zaposlenika, uključujući nekonsolidirana društva. 
 
Grupa Bosch: strateški i poslovni izgledi za 2017.
Imajući u vidu suzdržanu privrednu prognozu i geopolitičku nesigurnost, Bosch u 2017. planira postići rast prodaje između tri i pet posto. Uprkos znatnim početnim ulaganjima u zaštitu budućnosti kompanije, očekuju se bolji rezultati. „Sadašnji poslovni uspjeh daje nam prostora da oblikujemo svijet budućnosti”, rekao je dr. Volkmar Denner, predsjednik Boschevog upravnog odbora. „Kao predvodnici na području inovacija, mi oblikujemo i potičemo transformaciju”, dodao je Denner. 
 
Ključne tačke te transformacije promjene su u sferi mobilnosti i povezivosti interneta stvari. Svi će Boschevi novi elektronički proizvodi do 2020. biti povezivi. Ključni je faktor toga umjetna inteligencija (UI). Tokom idućih pet godina Bosch će uložiti 300 miliona eura u svoj centar za umjetnu inteligenciju.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.