Menu
A+ A A-

KING ICT izgradio savremeni podatkovni centar za VSTVBiH

KING ICT je za Visoko sudstvo i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH), uz podršku Evropske unije i Vlade Švedske, izgradio novi centar za obradu i pohranu podataka pravosudnog informacijskog sistema u Bosni i Hercegovini. 
Projekat izgradnje novog centra za obradu i pohranu podataka pravosuđa BiH predstavlja važan korak za osiguravanje dugoročne održivosti i sigurnosti pravosudnog informacijskog sistema u skladu s međunarodnim standardima i najboljim evropskim praksama.
 
Podatkovni centar izgrađen je i opremljen odgovarajućim mjerama zaštite u slučaju nepredviđenih događanja. Osiguravat će kontinuirano funkcionisanje pravosudnog informacijskog sistema i ključnih sistema koji se svakodnevno koriste u pravosuđu, kao što je upravljanje predmetima (CMS/TCMS).
 
Maksimalna zaštita u skladu sa standardima
Povodom završetka izgradnje novog podatkovnog centra potpredsjednica VSTV-a Bosne i Hercegovine Ružica Jukić je izjavila: „Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH, realizacijom ovog važnog projekta, nastavlja držati lidersku poziciju u informatizaciji pravosuđa u regiji kao i konkurentnu poziciju na međunarodnom nivou. Zadovoljstvo nam je što smo podatkovni centar izgradili u skladu s najvišim međunarodnim standardima informacijske sigurnosti. Naš elektronski sistem, kao kralježnica funkcioniranja pravosuđa u našoj zemlji, ima osiguranu maksimalnu zaštitu i sigurnost u skladu sa svjetski priznatim standardima te u svakom trenutku možemo osigurati funkcionalan i neometan rad pravosudnih institucija.“
 
„Zadovoljstvo nam je biti dio ovako značajnog projekta. U okviru izgradnje podatkovnog centra za Visoko sudsko i tužilačko vijeće implementirali smo modularno rješenje, po principu 'ključ u ruke', prema najvišim tehnološkim i sigurnosnim standardima. S ovom investicijom, kroz osiguravanje povjerljivosti, dostupnosti i integriteta podataka, sigurnost pravosudnog informacijskog sistema i kompletnog poslovanja pravosudnih institucija bit će na višem nivou“, zaključio je Adis Pobrić, direktor KING ICT-a u Bosni i Hercegovini.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.