Menu
A+ A A-

SMARTair Wireless aplikacija otvara vrata pomoću telefona

Nova aplikacija nudi unaprijeđenu pristupačnost i funkcionalnost za SMARTair Wireless Online sisteme kontrole pristupa. Uposlenicima i sistem-administratorima danas su dovoljni tek telefon i nova aplikacija za otvaranje svih vrata unutar objekata zaštićenih SMARTair Wireless Online sistemom. 
Nova, sveobuhvatna aplikacija je redizajnirana kako bi svim korisnicima olakšala svakodnevne aktivnosti, što obuhvata instalatere i bravare koji moraju instalirati neki novi sistem. Iz perspektive uposlenika, nova SMARTair aplikacija ne može biti jednostavnija. Nakon preuzimanja aplikacije iz App Storea ili Google Play Storea, dovoljno je samo da unesete svoju e-mail adresu i potvrdite je. Nakon toga vam stiže e-mail za verifikaciju, koji vam daje pristup aplikaciji i sva vrata za koja vam je dozvoljen pristup se automatski učitavaju.
 
Korisnici mogu brzo pregledati listu, prioritetizirati vrata koja se često koriste, pa čak i preimenovati vrata unutar aplikacije. S novom SMARTair aplikacijom vaš telefon ili tablet otvaraju odobrena vrata kao i bilo koji drugi akreditiv i više ne morate nositi pametnu karticu ili nešto slično. Možete dodati i više instalacija u jednu aplikaciju ako redovno pristupate dvjema ili više lokacija za koje se vrši kontrola pristupa.
 
Automatski prijenos prava pristupa
 
Redizajnirana infrastruktura također olakšava posao administratorima sistema. Dodavanjem e-mail adrese krajnjeg korisnika u SMARTair softver njihova prava pristupa se automatski prenose na njihove pametne telefone. Nema potrebe za dodatnom infrastrukturom neophodnom za početak korištenja nove aplikacije. Ona je u potpunosti funkcionalna u okruženju postojeće ili nove SMARTair Wireless Online instalacije. Sve je pojednostavljeno do mjere da čak i za najmanji prostor možete imati otvaranje vrata preko aplikacije bez potrebe za dodatnim i složenim podešavanjima pristupnog sistema.
 
Radi dodatne sigurnosti, administratori i uposlenici aplikaciji lahko mogu dodati funkciju autentifikacije za otključavanje pomoću PIN-a, tako da gubitak telefona ne znači ugrožavanje sigurnosti vrata. Svaka komunikacija između telefona i vrata koristi robusnu SSL/TLS i AES128 enkripciju.
 
Inteligentni bežični SMARTair uređaji već nude najjednostavniju moguću nadogradnju ili zamjenu za bilo koji pristupni sistem koji koristi mehaničke ključeve. Jednako lahko je naknadno nadograditi postojeće prostorije ili uraditi instalaciju od nule. SMARTair obuhvata bežične elektronske maske, cilindre, brave i zidne čitače koji se mogu ugraditi na bilo koja unutrašnja ili vanjska vrata. Sada, zahvaljujući novoj SMARTair aplikaciji, njeno korištenje jednostavnije je nego ikada. 
 
SMARTair Wireless Online sistem kontrole pristupa pomaže upravnicima objekata da prate sve što se dešava u zgradi – ko ulazi, gdje i kada. Time vam se omogućava da ostvarite autentičnu kontrolu sigurnosti lokacije u realnom vremenu. Instalacija je brza i pristupačna: nepostojanje potrebe za postavljanjem žica ili kablova znači da nema ni skupih električarskih radova. SMARTair bežične brave rade na standardne baterije s jednostavnim rasporedom održavanja. Baterije podižu nivo energetske efikasnosti i omogućavaju nisku potrošnju energije, čime se ostvaruju uštede i doprinosi održivosti bilo kojeg objekta.
 
 
Dodatne informacije o načinu na koji SMARTair Wireless Online i SMARTair aplikacija mogu unaprijediti sigurnosti, praktičnost i pristupačnost u vašem objektu dostupne su na www.tesa.es\discoverwireless
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.