Menu
A+ A A-

ASSA ABLOY: Aperio V3 za bržu integraciju kontrole pristupa

Tehnologija bežične kontrole pristupa Aperio dobila je pojačanje u vidu Aperio V3 platforme. Sada bežične brave iz ove serije kompanije ASSA ABLOY u tren oka reaguju na korisnikove akreditive ili komande administratora. Ova nadogradnja se ne odnosi samo na brzinu. Uz Aperio V3, Aperio Online integracija podržava i brojne funkcije za napredniju fleksibilnost OEM sistema i bolje prilagođavanje potrebama korisnika za integratore i same krajnje korisnike. 
Funkcija privatnosti nazvana Privacy Mode podrazumijeva da ovlašteno lice unutar prostorije može izvršiti njeno zaključavanje iznutra, odnosno promijeniti prava pristupa sobi u stvarnom vremenu. Njena primjena uključuje situacije kod kojih je privatnost od ključnog značaja, poput održavanja povjerljivih sastanka u uredima ili obrazovnim institucijama. Funkcija privatnosti omogućava korisnicima i da se sami zaključaju u slučaju vanrednih situacija. 
 
Funkcija Escape & Return omogućava da određena lokacija ispuni regulatorne zahtjeve u pogledu pristupa prostorijama sa protupožarnim i evakuacijskim izlazima. Po njenom aktiviranju koje može biti za ograničen ili neograničen period, korisnici koji izađu iz sobe bez akreditiva imat će pravo da ponovo uđu u nju. Ova funkcija omogućava da radnici svoje zadatke obavljaju u sigurnijem okruženju, kao i da kontrola pristupa bude usklađena s propisima o sigurnosti u vanrednim situacijama.  
 
Funkcija “Aperio – Always on” omogućava da vrata koja rade pomoću Aperio online tehnologije nastave sigurno funkcionisati uz korištenje pohranjenih akreditiva i ovlaštenja, čak i u situaciji ako dođe do prekida komunikacije sa EAC sistemom. U pitanju je, u osnovi, hibridno online/offline rješenje koje na minimum svoji ometanje korisnika. Aperio V3 nudi i više funkcija koje će menadžerima objekata omogućiti detaljniju kontrolu samih prostora. Zahvaljujući Remote Unlock funkciji, sistem administrator može otključati bežična vrata bez potrebe za korisnikovom interakcijom na fizičkoj lokaciji vrata. Daljinska funkcija nazvana Door Status Monitoring omogućava sigurnosnim menadžerima da automatski provjere status otvorenih ili zatvorenih vrata sa Aperio tehnologijom i utvrde je li njima neko neovlašteno rukovao. 
 
„Zadovoljavanje potreba korisnika u vidu ponude novih funkcija i mogućnosti je u centru pažnje naše strategije za Aperio tehnologiju“, kaže Russell Wagstaff, direktor poslovnog razvoja u kompaniji ASSA ABLOY EMEA. „Najnovija nadogradnja znači da će lica koja borave u objektima provoditi manje vremena pred vratima. Nova V3 generacija nudi i integraciju sa sistemima drugih proizvođača koja je sada brža i fleksibilnija nego ikada ranije“. 
 
Aperio V3 platforma podržava sve važnije ekosisteme sa RFID pametnim karticama visoke frekvencije, uključujući iCLASS i MIFARE tehnologije, kao i Seos ekosistem za mobilni pristup.
 
Svim ovim ključnim funkcijama se upravlja preko komunikacijskih centara preko kojih se Aperio bežične brave povezuju sa centralnim sistemom kontrole pristupa preko sučelja 1-to-1 (Wiegand), 1-to-8 RS485 ili 1-to-16 IP. To olakšava instalaciju i obara cijenu širenja bežične kontrole pristupa na što veći broj vrata unutar objekta. 
 
O tehnologiji Aperio: Tehnologija Aperio kompanije ASSA ABLOY omogućava velikom broju ponuđača rješenja za kontrolu pristupa da na ekonomičan način izvrše integraciju vrata s mehaničkim bravama sa sistemima kontrole pristupa. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.