Menu
A+ A A-

Prva Hrvatica nominirana za Upravni odbor (ISC)2

Direktorica hrvatske firme Ostendo Consulting Biljana Cerin nominirana je za poziciju u Upravnom odboru (ISC)2. Ovo je prvi put da bi na čelo najutjecajnije svjetske stručne organizacije za informacijsku sigurnost mogao doći neko iz Hrvatske.
International Information Systems Security Certification Consortium ili, kako se češće naziva, (ISC)2 okuplja više od 125 hiljada certificiranih stručnjaka za sigurnost informacijskih sistema i uvjerljivo je najveće i najutjecajnije tijelo ovakve vrste u svijetu.
 
Upravni odbor (ISC)2 na kraju svog mandata ističe devet stručnjaka iz cijelog svijeta koji su, prema mišljenju odbora, svojim djelovanjem značajno doprinijeli razvoju informacijske sigurnosti, a članovi će među njima odabrati novo vodstvo.
 
Biljana Cerin je u upravljanju informacijskom sigurnošću pomagala brojnim klijentima zvučnih imena poput Fortune 500 biotehnološke kompanije Amgen, Stanford University – hospital and clinics, MGM resorts i dr.
 
Redovni je predavač na mnogobrojnim međunarodnim stručnim događajima, a u Hrvatskoj je 2016. uvrštena među 50 najutjecajnijih žena u IT-u, piše poslovni.hr.
 
(RSS)
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.