Menu
A+ A A-

Njemačka zabranila dječije pametne satove zbog mogućnosti prisluškivanja

Njemačka agencija za telekomunikacije Bundesnetzagentur zabranila je prodaju dječijih pametnih satova nakon što ih je svrstala u kategoriju "zabranjenih uređaja za prisluškivanje". Agencija je saopćila da je "već preduzela korake protiv nekoliko ponuda na internetu".
Fokus zabrane je na tome što pametni satovi mogu snimati razgovore djece. Jochen Homann, predsjednik Bundesnetzagentura, rekao je da roditelji mogu koristiti dječije pametne satove kako bi neopaženi prisluškivali ono što se dešava u djetetovoj okolini. 
 
Homann je rekao da, prema rezultatima istraživanja koje je provela agencija, roditelji koriste dječije pametne satove za prisluškivanje učitelja i nastavnika tokom nastave. Prisluškivanje i snimanje privatnih razgovora je protivzakonito u Njemačkoj bez saglasnosti svih prisutnih osoba.
 
Agencija je pozvala roditelje da unište takve uređaje i škole da obrate pažnju na satove s funkcijom snimanja razgovora među učenicima.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.