Menu
A+ A A-

Milestone podržava radarsku tehnologiju

Milestone Systems objavio je 9.4 verziju seta nadogradnji (Device Pack) Xprotect softvera za upravljanje videom, a ažuriranja uključuju podršku za najnovije uređaje koji se mogu spojiti na internet stvari, uključujući tehnologiju otkrivanja radara.

 

Ove godine Milestone je dostigao broj od 6.000 podržanih uređaja, a novi se stalno dodaju svakom softverskom paketu koji izađe. Podrška najširem mogućem rasponu uređaja čvrst je temelj otvorene platforme koju je Milestone obećao zajednici svojih partnera.

S ovim najnovijim Device Pack 9.4 izdanjem partneri u Milestone zajednici stječu prednost od podrške za IoT uređaje kao što je novi Axis D2050-VE mrežni radarski detektor.

Radar koristi elektromagnetne valove radi otkrivanja kretanja, bez obzira na uvjete osvjetljenja. Tehnologija drži lažne alarme na minimumu, što štedi nepotrebnu istragu i vrijeme službenika sigurnosti. Razlog tome je da radar nije osjetljiv na stvari koje u videokamerama normalno pokreću lažne alarme za otkrivanje pokreta: pokretne sjene ili svjetlosne zrake, male životinje, kišne kapi ili objekti pomaknuti vjetrom.

Radarski detektor pruža ključne informacije o otkrivenim objektima koje videokamere ne mogu isporučiti – kao što su tačan položaj objekta te brzina i smjer kretanja. Ovo znači da se radar može koristiti za naprednu zaštitu perimetra.

Axisov softverski dodatak (plugin) za konfiguraciju radara za Milestone Xprotect omogućuje jednostavno upravljanje radarskim uređajem direktno iz Milestone Management Clienta. Pomoću Axis Radar Configuration Plugina administratori sistema mogu jednostavno postaviti pravila za zone detekcije i objekte koji se pomjeraju pod utjecajem vremenskih prilika.

Milestoneova podrška proširena je i za Arecont Vision Snapstream tehnologiju, koja pokriva više modela s jednim senzorom. Milestone Xprotect je također prvi VMS koji zvanično podržava Arecont Vision Remote Setup funkcionalnost za najnoviju generaciju višesenzornih Omni G3 kamera te kompanije.

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.