Menu
A+ A A-

KING ICT: U 20. godinu poslovanja ulazimo na najbolji način

„Godina pred nama od izuzetne je važnosti za KING ICT. U idućoj 2018. tvrtka obilježava 20 godina poslovanja. U taj jubilej ulazimo kao kompanija koja neprestano raste, zapošljava mlade talentirane stručnjake, stvara inovacije i realizira velike projekte“, istaknuto je na susretu predstavnika medija i predsjednika Uprave kompanije KING ICT Plamenka Barišića. „Predviđeni rast prihoda od 10 posto u 2017. u odnosu na prošlu godinu, više od 400 zaposlenih i ekspanzija poslovanja, pokazatelji su uspješnosti zacrtanog smjera, a u godini na zalasku realizirana je većina zahtjevnih projekata i povećana su ulaganja u istraživanje i razvoj.“ 
 
Barišić je istaknuo i najznačajnije projekte koji su obilježili poslovanje KING ICT-a. To su: terminal na aerodromima u Zagrebu i Dubrovniku, projekti za JANAF, Hrvatsku elektroprivredu, Šengenski sistem te nekoliko većih poslova u sektoru industrije: Erste Group Card Processor, Roche, Dalekovod.
 
Posebno je istaknuo koncept „Pametna učionica po mjeri učenika“. Riječ je o modernizaciji obrazovanja, u prvom redu digitalizaciji kao jednog od glavnih preduvjeta društvenog napretka. Koncept digitalne zrelosti škola ukazuje na sve veću važnost tehnologije u obrazovanju, a primjena i implementacija ICT-a u školama planira se na nacionalnom nivou. U okviru koncepta e-Škola učestvuje i KING ICT implementacijom modernih učionica po mjeri učenika, ali i profesora.
 
Projekt e-usluge u Bosni i Hercegovini 
Govoreći o poslovanju KING ICT-a u regiji, među istaknutije projekte navedeni su oni u Bosni i Hercegovini, prvenstveno projekt e-Usluge, kojim je povezano 14 institucija u oba entiteta. Riječ je o dosad najkompleksnijem projektu na području te zemlje, koji doprinosi digitalnoj transformaciji bosanskohercegovačkog društva. Pilot-usluge i servisi omogućit će građanima i pravnim osobama brži i jednostavniji pristup informacijama, a javnoj upravi transparentniji način rada. Implementacija projekta trajala je 15 mjeseci, a na njegovoj realizaciji učestvovalo je više od 100 stručnjaka. 
 
Na projekt e-Usluge oslanja se i projekt implementacije novog podatkovnog centra za Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine. U rad je pušten i Sistem za isplatu poticaja na području Federacije. Inače, ovo je jedanaesta godina kako je KING ICT prisutan u toj zemlji i obilježena je velikim projektima i osvojenim nagradama. Naime, u konkurenciji Microsoft partnera koji isporučuju vodeća rješenja za korisnike bazirana na Microsoft tehnologiji, KING ICT je proglašen Microsoftovim partnerom godine za Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o priznanju koje ta američka kompanija svake godine dodjeljuje partnerima u brojnim kategorijama na globalnom i državnom nivou, a ove godine u izboru je učestvovalo više od 2.800 sudionika iz 115 zemalja.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.