Menu
A+ A A-

Ivanjica uskoro dobija videonadzor saobraćajnica

Veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru i veliki park u Ivanjici, gradu u zapadnoj Srbiji, bit će pokrivene s nekoliko desetaka kamera, što će omogućiti veću sigurnost saobraćaja, građana i imovine. Realizaciju ovog projekta počela je općina Ivanjica raspisivanjem tendera za nabavku optičke infrastrukture, video i informatičko-komunikacijske opreme. Riječ je o 28 pokretnih i fiksnih kamera visoke rezolucije, koje će biti postavljene na namjenski izgrađenim ili postojećim stubovima javne rasvjete. Operativni sistem bit će smješten u policijskoj stanici u Ivanjici, odakle će se pratiti javne površine s ukupno 14 lokacija.
 
Tri PTZ kamere bit će instalirane na raskrsnici ulica Milinka Kušića i Javorske, dvije u gradskom parku kod vodopada i jedna na ukrštanju ulica Milana Mihailovića i Perse Rajević. Ove kamere posjeduju varifokalni objektiv, koji se može kontrolisati s udaljene lokacije i mogu se okretati 360 stepeni ukrug i 180 stepeni vertikalno (gore/dolje).
 
Tri fiksne kamere bit će postavljene u ulici Cvetka Zečevića kod stadiona, a po dvije na raskršću ulica Javorska – Javorski put, Milinka Kušića – Majora Ilića, Milinka Kušića – Boška Petrovića, Milinka Kušića – Miljka Savića, Miljka Savića – put za Guču, Venijamina Marinkovića – Kirila Savića, Venijamina Marinkovića – Golijska i Venijamina Marinkovića – Lučka Reka i Buk. Jedna takva kamera naći će se na raskrsnici Javorske i ulice 13. septembra.
 
Ove mrežne kamere fiksnog tipa između ostalog mogu bilježiti i brzinu kretanja vozila.
 
Tender za nabavku kamera za video nadzor gradskih saobraćajnica trajao je do 13. decembra, a prema informacijama iz opštinske uprave, ovaj posao koštat će više desetaka hiljada eura.
 
(infoliga.rs)
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.