Menu
A+ A A-

Nico Delvaux novi predsjednik i direktor ASSA ABLOYA

Upravni odbor kompanije ASSA ABLOY AB imenovao je Nica Delvauxa novim predsjednikom i izvršnim direktorom. Odluka će stupiti na snagu najkasnije 18. juna 2018. Zamijenit će Johana Molina, koji će nakon dvanaest uspješnih godina napustiti tu poziciju.
"Nico Delvaux je snažan i iskusan lider velikih globalnih kompanija s uspješnim poslovnim rezultatima. Upravljao je složenim i decentraliziranim organizacijama sa snažnim fokusom na inovacije", rekao je Lars Renström, predsjednik Upravnog odbora švedske kompanije. "ASSA ABLOY je napravila fantastično putovanje od osnivanja 1994. godine i istinski je svjetski lider u industriji sigurnosti. Uvjeren sam da će Nico uspješno nastaviti razvijati Grupu."
 
Nico Delvaux trenutno je predsjednik i izvršni direktor Metso korporacije u Finskoj. Prije toga je više od dvije decenije obnašao menadžerske pozicije u Atlas Copco grupaciji, između ostalih i dužnost predsjednika Atlas Copcovog kompresorskog tehnološkog segmenta.
 
Nico Delvaux je belgijski državljanin, rođen 1966. godine. Posjeduje diplomu magistra inžinjeringa sa Free univerziteta u Briselu i magistra poslovne administracije stečenu u Handelshogeschoolu u belgijskom Antwerpu.
 
"Htio bih se zahvaliti Johanu Molinu za izvanredni razvoj koji je ASSA ABLOY ostvarila s njim na funkciji direktora", rekao je Lars Renström. "Tokom Johanova vodstva ASSA ABLOY znatno je ojačala ponudu i povećala tržišni udio. Globalno tržišno prisustvo, visoka stopa inovacija i dobar položaj u pogledu troškova omogućit će kompaniji ASSA ABLOY dugoročan profitabilan rast. Želim Johanu sve najbolje u budućnosti."
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.