Menu
A+ A A-

Avigilon osigurava turski krunski dragulj

Kompanija Avigilon odabrana je da unaprijedi sigurnost na Vodafone Park stadionu, krunskom dragulju fudbalskog kluba Bešiktaš.
Otvoren u aprilu 2016. godine, Vodafone Park je stadion na kojem se igra nacionalna Süper Liga i UEFA Liga prvaka. Radi unapređenja sigurnosti gledalaca i igrača, Bešiktaš je u partnerstvu s integratorom sigurnosnih sistema Sensormatic Güvenlik Hizmetleri implementirao kompletno Avigilonovo nadzorno rješenje, koje je uključilo više od 500 kamera, uključujući i nagrađivanu Avigilon 7K (30 MP) HD Pro liniju, zatim dome, bullet i PTZ kamere te mrežne videosnimače i Avigilon Control Center (ACC) softver za upravljanje videom.
 
Upotreba Avigilon 7K (30 MP) HD Pro kamera Bešiktašu omogućava da pokrije sve dijelove stadiona uz iznimno detaljne slike radi zumiranja i brzog prepoznavanja i reagovanja na potencijalne sigurnosne događaje. U kombinaciji s naprednim pretraživačkim funkcijama ACC-a, Avigilonovo cjelovito rješenje omogućilo je operaterima na stadionu da efikasnije nadziru i prate aktivnosti tokom utakmica. To je pomoglo da se spriječi neovlašten ulazak u Vodafone Park, pomažući u stvaranju sigurnijeg i ugodnijeg iskustva boravka na stadionu.
 
"Avigilonovim rješenjima omogućili smo sigurno i privlačno okruženje za naše fanove, zbog čega smo u konačnici i prodali više ulaznica", rekao je Serhan Abaç, direktor marketinga i evenata na Bešiktaševom stadionu. "Instaliranje Avigilonovih rješenja bilo je glatko i sistem je pružao tako pozitivne rezultate da drugi klubovi sada također žele dostići takav nivo sigurnosti i tehnologije na svojim stadionima."
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.