Menu
A+ A A-

Bosch i Altronix osiguravaju kolekciju muzičkih instrumenata

Kako bi unaprijedio sigurnost svojih vanjskih prostora, Muzej muzičkih instrumenata (MIM) u Phoenixu, Arizona, uposlio je IES Communications, pružaoca integrisanih sigurnosnih rješenja, kako bi nadogradio sistem vanjskog nadzora.
Muzej svake godine posjeti više od 300.000 gostiju, koji imaju priliku vidjeti zbirku od preko 13.000 instrumenata i pratećih predmeta te prisustvovati nastupima uživo u MIM muzičkom teatru. Sigurnost i zaštita posjetilaca i osoblja te zaštita bogate zbirke muzeja bitan je aspekt njegovog rada.
 
Za nadogradnju je upotrijebljena kombinacija Boschevih Autodome IP starlight 7000 HD, Flexidome IP starlight 6000 VR i Autodome IP 5000 IR kamera, koje pružaju visok kvalitet slike vanjskih prostora muzeja, koji uključuju impresivno dvorište na glavnom ulazu, dodatno dvorište na studentskom ulazu, vanjski kafić, prostor za sjedenje za goste te dva parkinga.
 
Boscheve kamere sa starlight tehnologijom pružaju jasne slike bez obzira na uvjete osvjetljenja. To znači da isporučuju slike u boji u mraku čak i onda kada ostale kamere promijene način rada na crno-bijelo snimanje. Uz podršku novih vanjskih LED svjetala, Boscheve starlight kamere pružaju sliku u boji tokom cijele noći. Također imaju ugrađenu videoanalitiku kako bi operatere sigurnosti upozorile na moguće rizike, kao što su detektovanje ostavljenih predmeta ili skupljanje velikog broja ljudi koji mogu napraviti gužvu na nekom području. S inteligentnim praćenjem Autodome IP starlight 7000 HD kamere također mogu automatski pratiti objekte od interesa.
 
Jedan od izazova prilikom instalacije bio je kako izvršiti prijenos podataka koje generišu sigurnosne kamere na velike udaljenosti, odnosno između udaljenih lokacija te mrežnih switcheva i servera. Na preporuku IES Communicationsa i Boscha, muzej je odabrao Altronixova Pace Ethernet rješenja.
 
Koristeći Pace8 PRM višeportni prijemnik u kontrolnom centru te Pace1 ST primopredajnike na svakom uređaju, muzej je uspješno implementirao Boscheve IP kamere visoke rezolucije izvan standardnog Ethernet ograničenja od 100 metara. Koristeći postojeći CAT6 kabel, Pace odašilje Ethernet podatke pri 100 Mbps na udaljenosti do 500 metara, što je i više nego što je muzej tražio.
 
Uz Altronixovo Pace rješenje, muzej nije trebao zamijeniti postojeće kablove, što je donijelo uštedu troškova za cjelokupni projekt bez žrtvovanja performansi. 
 
"Svakako smo zadovoljni jednostavnošću korištenja Altronix Pace sistema", rekao je Burger. "To je potpuno plug-and-play sistem. Djeluje sjajno sa svim našim postojećim mrežnim uređajima i infrastrukturom. Bilo je prilično bešavno za nas da postignemo integraciju s novim Bosch kamerama. "
 
Osim toga, rekao je Burger, dizajn Altronix Pace rješenje je dovoljno čvrst da obrađuju intenzivnu toplinu i druge vremenske uvjete vezane uz Arizona vrijeme i klimu. "To govori kvaliteti proizvođača: Altronix i Bosch", dodao je Burger.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.