Menu
A+ A A-

Videonadzor za veću sigurnost građana u Mionici

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u Mionici, gradu na zapadu zemlje, da će Ministarstvo s lokalnim samoupravama nastaviti dalji rad na postavljanju videonadzora, što će doprinijeti većoj sigurnosti građana.
Stefanović, koji je o stanju sigurnosti i ostali pitanjima koja su od interesa za građane razgovarao s mještanima i rukovodstvom općina Mionica i Lajkovac, istakao je da mu je važno da u otvorenom razgovoru čuje šta ljudi misle i šta su im prioriteti kako bi Vlada pomogla u realizaciji projekata koji će njihov život učiniti lakšim.
 
"Opština Mionica posvećena je zajedničkom radu na identifikovanju bezbednosnih rizika koji mogu imati uticaja na građane. U prethodnoj godini postigli smo značajno smanjenje broja krivičnih i prekršajnih dela. Imamo stalan trend pada stope kriminala i povećanje rasvetljenih krivičnih dela", rekao je ministar policije.
 
Stefanović, koji je tokom posjete Mionici obišao i policijsku stanicu u tom mjestu, istakao je da će MUP nastaviti sa daljom nabavkom uniformi i opremanjem policijskih službenika, kao i da će nabaviti nova vatrogasna vozila i još bolje opremiti Sektor za vanredne situacije.
 
Predsjednik općine Mionica Boban Janković pohvalio je rad Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi stanje sigurnosti u toj općini bilo na zavidnom nivou.
 
"Imamo kvalitetnu statistiku koja pokazuje da iz godine u godinu imamo sve manje krivičnih dela", rekao je Janković. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.