Menu
A+ A A-

SMAhome: Pametna ulazna videozvona u fokusu tržišta

Pametna videozvona postala su nova popularna kategorija uređaja za kućnu sigurnost, namijenjena poboljšanju sigurnosti ulaznog područja u domovima. Osim povezivosti koju daju ulaznim vratima, ona su i atraktivna alternativa tradicionalnim interkom-sistemima jer su jeftinija te ih je lakše instalirati 
Izvor: a&s SMAhome
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Iako pametna ulazna videozvona mogu funkcionisati kao samostalni uređaji, mogu se integrisati i s drugim sigurnosnim uređajima na ulaznom području, kao što su pametne brave. Osim toga, tu su i nove integracije s proizvodima, servisima ili platformama koje nisu nužno dio tržišta kućne sigurnosti. Nest i IFTTT integracije samo su dva primjera toga. Tokom 2015. dobro poznati brendovi s tržišta pametnih domova poput Vivinta i Augusta pustili su u prodaju vlastita videozvona. U međuvremenu, postojeći brendovi kao što su Ring i SkyBell nastavili su s izdavanjem nadogradnji koje su donosile poboljšane performanse, nove mogućnosti i bolje integracije. SkyBell HD, treća generacija SkyBell videozvona, nudi nadogradnju u vidu nove 1080p kamere, koja podržava kvalitetniji video i ima mnoge značajne inovativne mogućnosti.
 
Bogatija ponuda
S noćnim prikazom u boji i senzorom za temperaturu i vlažnost, SkyBell HD je rijetka zvjerka na tržištu pametnih ulaznih zvona. Iako se senzori za temperaturu i vlažnost sve češće ugrađuju u pametne kućne kamere i centre, donedavno ipak nisu bili tako uobičajeni u pametnim ulaznim zvonima. Početkom 2016. godine, međutim, na CES-u su predstavljena nova videozvona kompanija poput Smanosa i francuskog startupa Fenoteka, koja su obogatila tržište pametnih videozvona. Iako pametna videozvona dijele zajedničke karakteristike podržavanja daljinskog videonadzora, dvosmjernog razgovora te možda i kontrole pristupa (kada su povezana s pametnim bravama) s mobilnih uređaja, u pogledu dizajna mogu se međusobno mnogo razlikovati. Trend bežičnosti rezultira i jednostavnijom instalacijom, s Wi-Fijem kao jednim od najčešće podržanih bežičnih standarda. Međutim, pametna videozvona kao što su August Doorbell Cam i SkyBell HD podržavaju i Bluetooth, koji se može koristiti za komunikaciju između uređaja.
 
Više o ovome čitajte u našem printanom izdanju...
 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.