Menu
A+ A A-

D-Link DAP-2610: Brz, jednostavan i prilagodljiv poslovni Wi-Fi sistem

D-Link je najavio lansiranje svoje prve bežične AC1300 Wave 2 korporativne Wi-Fi pristupne točke – DAP-2610. Uređaj predstavlja isplativu mrežnu nadogradnju optimiziranu za praktičan, siguran, fleksibilan i podesiv te cjenovno prihvatljiv Wi-Fi
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Postavljajući novi standard u pogledu cjenovne pristupačnosti i brzine, uređaj tvrtkama pruža osnovu za brz i podesiv Wi-Fi, koji iskorištava prednosti 5 GHz frekvencije, na kojoj ima manje radiosmetnji te povezuje mreže na različitim lokacijama bez potrebe za dodatnim kablovima. Posebno dizajniran tako da pomogne mrežnim administratorima u implementiranju pouzdanih konekcija za različite bežične uređaje i njihovom upravljanju, DAP-2610 nudi bežični LAN s podrškom za dvije frekvencije istodobno, uz korištenje najnovije 802.11ac Wave 2 tehnologije.
 
Karakteristike uređaja
 
- Wave 2 tehnologija, odnosno pouzdane, brze performanse s korištenjem 802.11ac standarda
- Munjevito brz Wi-Fi, koji omogućava brzine do 400 Mbps (256-QAM) na 2,4 GHz i 900 Mbps na 5 GHz
- Optimizacija za MU-MIMO, koristeći 802.11AC Wave 2 MU-MIMO (višekorisnički višestruki ulaz, višestruki izlaz) tehnologiju. DAP-2610 se istodobno može povezati s više uređaja i tako značajno povećati protok podataka u cilju poboljšavanja korisničkog iskustva 
- Napajanje pomoću industrijskog 802.3af PoE standarda ili opcionalnih DC strujnih ulaza 
 
Fleksibilno montiranje
DAP-2610 je kompaktan i izuzetno prilagodljiv te se može postaviti na plafon, zid ili naprosto na stolni računar kako bi odgovorio zahtjevima bilo kakvog poslovnog okruženja. Uz podršku za 802.3af napajanje putem lokalne mreže (PoE), DAP-2610 se također može postaviti u područjima bez utičnica zato što zahtijeva samo jedan mrežni kabl, zbog čega nema potrebe da se za montiranje zove električar. 
 
Maksimalna sigurnost
Kao i sa svim drugim D-Linkovim poslovnim rješenjima, na prvom mjestu kod dizajna DAP-2610 uređaja bila je sigurnost. Uređaj radi s osobnim i korporativnim WPA i WPA2 verzijama (802.11i), uz podršku za RADIUS serverski backend, a ugrađeni interni RADIUS server korisnicima također omogućava da kreiraju profile na samom uređaju. Ova pristupna točka također podržava filtriranje MAC adresa, bežičnu LAN segmentaciju, isključivanje emitiranja SSID-a, detekciju neautorizirane pristupne točke i planiranje bežičnog emitiranja u cilju maksimalne zaštite korporativne bežične mreže.
 
Dodatne prednosti uključuju: poboljšanu bežičnu pokrivenost uz upotrebu "AC formiranja zrake" kako bi se povećao domet bežične mreže; više radnih modova, koji omogućavaju korištenje u vidu pristupne točke, WDS-a (bežičnog distribucijskog sustava), WDS-a s pristupnom točkom ili bežičnog klijenta; podršku za Wi-Fi multimedijski (WMM) Quality of Service (kvaliteta servisa) standard za poboljšan prijenos glasa, zvuka i videa; napredne karakteristike poput balansiranja opterećenja i redundancije radi omogućavanja bežične povezivosti zaštićene od kvarova; opciju za postavljanje više DAP-2610 uređaja i njihovo podešavanje u bridge mod radi brzog proširivanja mreže, uz istodobno omogućavanje mrežnog pristupa pojedinačnim klijentima; D-Link centralni Wi-Fi Manager, koji nudi napredne opcije upravljanja i konfiguriranja više pristupnih točaka s jedne lokacije, a tradicionalni načini pristupa u svrhu podešavanja uključuju web (HTTP), SSL, SSH i Telnet. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.