Menu
A+ A A-

Mojo Networks predstavlja: Kognitivni WiFi – revolucija je počela!

Kompanija Mojo Networks uvela je revoluciju u industriju poslovnih WiFi mreža. Zahvaljujući korištenju mogućnosti računarstva u oblaku, kompanija promovira inovacije i postavlja izazove pred najjače brendove na WLAN tržištu
Piše: Odjel marketinga, MoJo Networks
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
WiFi industrija iščekuje novu revoluciju. Uspon umjetne inteligencije i interneta stvari te neograničena snaga računarstva u oblaku u potpunosti će izmijeniti svijet poslovnih WiFi mreža. Više od deset godina fleksibilnost i skalabilnost poslovnog WLAN sistema su ograničeni vlastitom arhitekturom koja se temelji na kontrolerima. Iako su nekada bili najbolja opcija za upravljanje poslovnom WLAN mrežom, lokalni kontroleri više ne mogu ići u korak s fleksibilnošću, skalabilnošću i računarskom snagom WLAN rješenja kojima se upravlja u oblaku. WiFi mreže su se našle pod pritiskom potrebe za mobilnošću korisnika i priliva novih uređaja, i od nekadašnjeg izvora podrške poslovanju su postale kanal na temelju kojeg se ono odvija. Uprkos tome, upravljanje poslovnom WLAN mrežom i dalje ostaje pod kontrolom velikih kompanija koje prodaju skupa lokalna hardversko-softverska rješenja.
 
Zaštićeni WiFi pomoću napredne arhitekture
Kreiranjem prvog globalnog WiFi rješenja kojim se upravlja u oblaku kompanija Mojo Networks pokrenula je inovacije i revoluciju u bežičnom umrežavanju preduzeća. U današnjem WiFi okruženju arhitektura s više kontrolera ne pomaže u kreiranju i održavanju mreža koje imaju stotine ili hiljade korisnika. Mojo Networks je potpuno izmijenio arhitekturu za kontrolu, upravljanje i prosljeđivanje podataka unutar WiFi mreže kako bi preko kognitivnog WiFi-ja zadovoljio potrebe kompanija koje evoluiraju. Osim sveobuhvatne promjene ambijenta poslovnih WiFi mreža, Mojo Networks je već dugo lider u segmentu bežičnih sistema za sprečavanje upada (WIPS). Vodeći status kompanije u ovom segmentu prepoznali su i Gartner i IDC, dok sam Mojo Networks ima više od 13 godina iskustva u zaštiti WLAN infrastrukture u ključnim odbrambenim i civilnim institucijama, kao i u radu s kompanijama s liste Fortune 500. Jedan od aspekata koji Mojo Networksu osiguravaju vodeću poziciju među WiFi mrežnim operaterima jeste i njegova posvećenost otvorenim standardima. Preduzeća zaslužuju rad u ambijentu u kojem se najbolja tehnologija može iskoristiti za kreiranje pouzdanih i skalabilnih mreža, pri čemu je tim kompanije Mojo Networks u potpunosti posvećen jačanju konkurencije i inovativnosti na temelju otvorenih standarda.
 
Samosvjesna i samostalna WiFi mreža
Kompanija je ove godine predstavila Mojo Aware rješenje za kognitivni WiFi, koji kombinacijom mašinskog učenja i umjetne inteligencije omogućava bežičnoj mreži da automatski uči, predviđa i unapređuje se, bez potrebe za intervencijom IT osoblja. Funkcije samostalnog popravljanja i rada koje nudi Aware omogućavaju mreži da sama razumije svoju strukturu i prilagođava se kako bi poboljšala performanse. Mreža sama sebi postaje model za analizu glavnih uzroka problema, što značajno smanjuje prosječno vrijeme potrebno za njihovo otklanjanje. Ako se otkrije problem s WiFi mrežom, intuitivni korisnički interfejs koji posjeduje Mojo Aware omogućava IT timu da lako i detaljno utvrdi šta je njegov uzrok. Dostupna je potpuna vidljivost korisnika, uređaja, aplikacija, pa čak i lokacija, i svakoj od ovih tačaka može se pristupiti kako bi se utvrdilo je li problem ograničen na određene uređaje na konkretnoj lokaciji. Kognitivna računarska snaga koju posjeduje Aware također omogućava IT timu da s organizacijom razmjenjuje važne analitičke podatke o klijentima. Ovakvi analitički podaci su vrijedne informacije za kompanije koje ih prikupljaju kako bi mogle pružiti kvalitetniju uslugu svojim klijentima.
 
Predstavljanje WiFi inovacija na tržištu 
Kognitivno WiFi rješenje kojim se upravlja u oblaku polako revolucionarizira WiFi industriju. Njegov kreator, kompanija Mojo Networks, nominovana je za nagradu koja predstavlja priznanje za inovacije u okviru njene saradnje s velikim internet-provajderom iz Indije. Taj operater je počeo uspostavljati jednu od najvećih mreža (Reliance Jio), uz prebacivanje saobraćaja s LTE mreže na WiFi. U procesu se javila potreba za postavljanjem miliona pristupnih tačaka sa stotinama miliona korisnika koji pristupaju mreži u svakom trenutku, što je predstavljalo nesavladivu prepreku za tradicionalnu arhitekturu na bazi kontrolera. Mojo Networks je uspio razviti rješenje za koje je iskorišteno upravljanje u oblaku unutar podatkovnog centra kompanije, bez potrebe za mnogobrojnim kontrolerima. Mreža je od tada odlično funkcionisala, dok se skalabilnost koju je omogućio provajder pokazala impresivnom. 
Zahvaljujući ovim projektima, Mojo Networks postavlja izazove pred velike igrače u WiFi sektoru, kao što su Cisco i Aruba. Ona je predstavila jednostavno i ekonomično rješenje kojim se upravlja u oblaku, bez potrebe za velikim ulaganjima u hardver za kontrolere. Kompanija Mojo Networks je pokazala inovativnost i posvećenost uvođenju promjena u svijet poslovnih bežičnih mreža i zato je prepoznata kao lider u segmentu WiFi sistema kojim se upravlja u oblaku. 
„Mi uvodimo revoluciju u WiFi zahvaljujući snazi oblaka i otvorenih standarda. Oslobađamo mreže od potrebe za vlasničkim hardverom i iskorištavamo puni kapacitet oblaka kako bismo kreirali kognitivni WiFi kao samostalnu mrežu koja veliki broj stvari čini jednostavnijim i pouzdanijim“, kaže Rick Wilmer, direktor Mojo Networksa. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.