Menu
A+ A A-

Kako Dahua Technology kreira bolji svijet

Kao jedan od vodećih ponuđača rješenja u globalnoj videonadzornoj industriji, Dahua je svjesna da se uspjeh kompanije mora mjeriti njenim doprinosom društvenom blagostanju i zaštiti životne sredine, što je posebno važno u današnjem svijetu 
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
U poslovnom kontekstu, ali i šire, krajnji cilj kompanije Dahua je izgraditi sigurnije društvo, uz omogućavanje ljudima da žive na pametniji način. Realizacija ovog cilja zahtijeva vrhunske sisteme, dugoročnu saradnju s vlastima i kontinuiranu posvećenost unapređenju obrazovanja. Nije slučajno da su te osobine i ciljevi podudarni s trima osnovnim vrijednostima kompanije Dahua: inovacijom, kvalitetom i uslugom.
Napredna tehnologija garantuje sigurnost, što je ključni element sreće i stabilnosti. Smanjenje stope kriminala je tek najosnovniji oblik unapređenja društva. Danas je uz uspon tehnologije interneta stvari (IoT) definicija sigurnosti proširena i obogaćena. Sigurnost sada obuhvata prepoznavanje lica, analizu saobraćaja, ubrzanje društvenih aktivnosti i smanjenje otpadnog materijala. Umjetna inteligencija (AI) je još jedna savremena tehnologija koja doprinosi kreiranju sigurnijeg i pametnijeg svijeta, a čiji potencijal još nije u potpunosti iskorišten.
 
Minimiziranje utjecaja na životnu sredinu
Napredne tehnologije kao što su internet stvari i vještačka inteligencija obogatile su videonadzorna rješenja obiljem novih karakteristika i funkcija, što ih čini moćnijim nego ikada. Dahua s ponosom predstavlja široki izbor videonadzornih rješenja koja će život u gradovima učiniti sigurnijim i praktičnijim, kao što su SIP videointerfon, rješenja za autobuse i maloprodaju, te ona namijenjena pametnim gradovima. 
Ako uzmemo za primjer rješenje za pametne gradove, Dahua je kreirala sveobuhvatni sistem s izraženom ekološkom prilagodljivošću, koji obuhvata prepoznavanje subjekata, praćenje ponašanja, mobilnu komunikaciju, terminal za hitne pozive i niz drugih inovativnih tehnologija koje efikasno otklanjaju sigurnosne prijetnje uz angažman znatno manje policijskih snaga i brže reakcije. Time je policiji, transportnom osoblju i drugim sektorima omogućeno da brže i efikasnije koordiniraju svoj rad.  Ovo cjelovito rješenje se već koristi u gradovima širom svijeta i njegova efikasnost je potvrđena čak i u najzahtjevnijim okruženjima.
Da bi realizirala misiju "sigurnijeg društva" i "pametnijeg življenja", uz fokus na tehnološki razvoj, Dahua stavlja naglasak i na zaštitu životne sredine. Njen pristup minimiziranju utjecaja na životnu sredinu sastoji se u tome da se proizvodni proces podijeli i fokusira na šest oblasti: projektovanje, proizvodnja, otpadne vode, emisije ispušnih gasova, ostaci otpada i emisije buke. Kompanija posjeduje certifikat za ISO 14001 standard zaštite životne sredine i Nivo 3 standard sigurne proizvodnje u gradu Hangzhou. Implementirala je kontrolne mjere upravljanja životnom sredinom u sve svoje protokole za dizajn proizvoda i interno koristi brojne standardne industrijske uređaje za praćenje cijelog proizvodnog procesa. 
 
Usklađenost sa standardima
Svi Dahuini proizvodi dizajnirani su da koriste što manje zagađujućih materijala. Utjecaj dizajna proizvoda nije nešto što ta kompanija procjenjuje na kraju procesa, već je dio cjelokupnog projekta. Tokom proizvodnje sve sirovine se nabavljaju na odgovoran način. Kako bi se osiguralo ograničenje opasnih supstanci, materijali koje kompanija Dahua koristi u potpunosti zadovoljavaju standarde SJ/T11363 za elektronske informatičke proizvode i tako ograničavaju količinu toksičnih i opasnih supstanci u njima. Naprimjer, Dahua koristi isključivo pastu za lemljenje bez olova, a posjeduje i vlastiti testni sistem za kontrolu opasnih supstanci.
Nedavno je u fabrici instaliran novi sistem za prikupljanje emisija ispušnih gasova, koji prikuplja otpadni gas. I on je nezavisno testiran kako bi se osiguralo da ispunjava državne standarde. Dahua ispituje otpad koji na godišnjem nivou proizvodi svako odjeljenje kako bi se bolje razumjelo gdje su potrebni dodatni fokus i poboljšanja. Sva proizvodna oprema koju koristi Dahua specijalno je dizajnirana da ponudi "visoku efikasnost i nisku buku", a kao rezultat toga, fabrika radi u skladu s nacionalnim standardima za smanjenje buke. 
 
Humanost kao vrijednost 
Osim uloge čuvara društva i zaštitnika životne sredine, Dahua također igra aktivnu ulogu u raznim dobrotvornim projektima u zajednici, uključujući i pružanje pomoći u slučaju nesreća i kreiranju prilika za siromašnu djecu. Program "Osvjetljavanje budućnosti" služi kao pomoć siromašnim đacima u Sichuanu, gdje je učenicima koji svakodnevno putuju dva sata do škole donirano više od 600 pari cipela i džepnih lampi. Mnogim učenicima i studentima Dahua je osigurala i školski pribor, a najnaprednijima omogućila i stipendije. Prošle je godine s ciljem promovisanja lojalnosti i darivanja unutar kompanije pokrenula kampanju darivanja krvi u Centru za transfuziju u pokrajini Zhejiang, a uspjela je prikupiti i donacije za pomoć žrtvama prirodnih nepogoda. Nakon što se saznalo za veliku poplavu u udaljenom gradu u pokrajini Henan, rodnom gradu jednog uposlenika Dahue, kompanija je pokrenula kampanju i prikupila više od dvije tone brašna i riže te 2.000 litara ulja za kuhanje. Uposlenici iz odjela u Anyangu lično su transportovali pomoć u ugroženi grad. Zbog velikih poplava mnogi putevi nisu bili prohodni za kamione. Umjesto kamiona, članovi Dahuinog tima su poljoprivrednim kolicima prevezli humanitarnu pomoć preko neprohodnih planinskih puteva. Posvećenošću i upornošću transportovali su vitalnu pomoć za više od 200 ugroženih seljana, kojima je to pomoglo da prežive katastrofu.
Dahua je posvećena osnovnim vrijednostima, brojnim obavezama i misijama u svijetu. Odlučna da nastavi na putu kreiranja boljeg svijeta putem tehnologija i društvenih kampanja. Korporativna kultura kompanije u centru pažnje ima odgovornost prema svojim klijentima, krajnjim korisnicima, životnoj sredini i zajednici. Uz misiju "Sigurno društvo, pametnije življenje", Dahua će se nastaviti fokusirati na "inovaciju, kvalitet i uslugu" kako bi i dalje bila na usluzi partnerima i kupcima širom svijeta. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.