Menu
A+ A A-

Predstavljamo AMC sustav zaštite

Svi bežični dvosmjerni digitalni uređaji dugog dometa na 868 MHz iz AMC serije 800 imaju 128-bitni AES standard enkripcije, koji pruža maksimalnu zaštitu od pokušaja kloniranja ili maskiranja bežičnog signala. Osim toga, sve ih odlikuje činjenica da se snaga prijenosa radiosignala s različitih uređaja upravlja i ograničava s alarmne centrale
Piše: Siniša Radulović, voditelj marketinga, Alarm automatika
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Sve veći svakodnevni zahtjevi korisnika putokaz su proizvođačima sigurnosnih sustava zaštite za unapređivanje vlastitih rješenja kako bi ih upotpunili i zadovoljili ne samo korisnike već i instalatere. Talijanska tvrtka AMC neprestano radi na usavršavanju proizvoda i mijenja ih na način da ispunjavaju zahtjeve i budu mogućnostima i cijenom prihvatljiviji od konkurencije na tržištu. Pored već poznatih žičanih centrala od 4 do 64 zone i proizvoda koji zadovoljavaju Grade2, a pojedini i Grade3 stupanj zaštite – uz garanciju od dvije do čak deset godina za pojedine detektore, fleksibilnu instalaciju s dupliranjem i tripliranjem zona uz intuitivno programiranje sustava te moderna rješenja IP/GPRS/GSM/PSTN komunikacije i upravljanja putem mobilne aplikacije – noviteti koje ovdje ističemo su 5“ Touchscreen tipkovnica AMC UNIKA i nova, bežična, dvosmjerna digitalna rješenja dugog dometa, od 32 do 112 zona, koja uključuju različite bežične uređaje serije 800, a posebno centralu sa 64 bežične zone AMC XR800, kao i 64-zonsku hibridnu centralu AMC X64. Istaknut ćemo ovdje i činjenicu da nova verzija firmvera (1.73) za AMC alarmne centrale podržava rad sa svim novim bežičnim uređajima serije 800, UNIKA touchscreen tastaturom, 3G modulom, RFID čitačima i pruža bolju kontrolu GPRS veze.
 
Vrhunska 5“ touchscreen tipkovnica 
Moderan dizajn i intuitivan grafički panel na 5“ TFT zaslonu visoke rezolucije s prikazom 480x 72 pix omogućuju korisnicima tipkovnice AMC Unika upravljanje sustavom zaštite samo s nekoliko dodira. Dodamo li tome mogućnost otključavanja / zaključavanja pomoću Mifare 13,56 MHz beskontaktnih RFID kartica (različite ID i bankovne kartice) i tagova (s IP68 zaštitom) ili korištenjem mobilnih telefona pomoću ugrađenog NFC čitača, može se reći kako Unika uvelike olakšava krajnjim korisnicima upotrebu sustava zaštite. 
 
No to nije sve među naprednim funkcijama jer Unika ima ugrađen čitač SD kartica (za nadogradnju firmvera i popunu slika za prikaz na tipkovnici), senzor temperature, mikrofon, zvučnik i mogućnost pohrane glasovne poruke ukućanima ili drugim korisnicima. Uz to, zadovoljstvu korisnika pridonose kako screensaver za zaštitu zaslona (radi se od slika koje se mogu učitati sa SD kartice) tako i tanko kućište koje omogućava smještaj na zidove svih modernih interijera. Možemo zaključiti kako je AMC Unika jedinstveno rješenje koje se ravnopravno nosi sa svim zahtjevima modernog korisnika i dominira nad postojećim 5“ touchscreen tipkovnicama na tržištu.
 
Suvremena rješenja za naprednu bežičnu zaštitu
Svi bežični dvosmjerni digitalni uređaji dugog dometa na 868 MHz iz AMC serije 800 imaju 128-bitni AES (Advanced Ecryption Standard) standard enkripcije, koji pruža maksimalnu zaštitu od pokušaja kloniranja ili maskiranja bežičnog signala. Osim toga, sve ih odlikuje činjenica da se snaga prijenosa radiosignala s različitih uređaja upravlja i ograničava s alarmne centrale, čime se štedi se radni vijek baterija, a dvosmjerna komunikacija između bežičnih uređaja pruža maksimalnu sigurnost i izbjegavanje zagušenja signala. Zbog potpunog nedostatka prekidača i potenciometara, svi se uređaji podešavaju s alarmne centrale, što znatno ubrzava instalaciju i održavanje, a mod učenja uređaja može se podesiti da bude ili automatski (samoučenje uz alarmnu centralu) ili ručni (kodiranje svakog uređaja zasebno).
 
Noviteti u ponudi serije 800 su dvostruki PIR detektor pokreta za vanjsku montažu AMC SoutDoor800, optički detektor dima za stropnu montažu AMC SF800, digitalni detektor vibracija (akcelometarska tehnologija) s dodatnim alarmnim ulazom AMC SS800 kao i AMC SRL800 vanjska sirena s LED i Piezo signalizacijom te temperom kao zaštitom od otvaranja i demontaže. No, svakako najveći novitet predstavljaju dvije nove AMC centrale. Prva među njima, AMC XR800, kompaktna je bežična alarmna centrala sa 64 bežične zone, ugrađenom tipkovnicom i LCD zaslonom na prednjoj strani kutije te integriranom unutarnjom sirenom. Centrala također ima PSTN komunikator s glasovnim modulom, a omogućeno je i spajanje dodatnog IP i/ili GPRS komunikatora. AMC XR800 je ne samo pravo središte bežičnog sustava zaštite već podržava i spajanje svih drugih modula proširenja iz AMC K serije centrala.
 
Drugi novitet je AMC X64 hibridna alarmna centrala s 8-64 zone i podrškom za 112 bežičnih uređaja (64 bežične zone, 40 daljinskih upravljača i 8 bežičnih sirena) koja, poput uređaja iz serije 800, također ima dugi domet i radi na 868 MHz. Moguće je obavještavanje o jednoj ili više situacija alarmnih situacija pomoću integriranog 3G/GPRS komunikatora (za privatne pozive, SMS poruke, Contact ID, SIA IP protokol), a također je integriran i glasovni modul za privatnu dojavu. Osim toga, moguće je odvajati stezaljke i kasnije ih ponovno spojiti na pločicu centrale, što znatno olakšava instalaciju. AMC X64 hibridna alarmna centrala je idealno rješenje za sve aplikacije zaštite kod kojih nema telefonske (PSTN) ni internetske veze (LAN) poput kioska, skladišta ili vikendica. AMC svakim novim uređajem ili rješenjem izlazi u susret željama instalatera za bržom i lakšom instalacijom, programiranjem ili održavanjem, te krajnjih korisnika za što jednostavnijim, lakšim i boljim životom uz sustave zaštite koji ih štite i tako osiguravaju njihov život i imovinu.
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.