Menu
A+ A A-

Sony IP kamere čuvaju dvorac Alden Biesen u Belgiji

Odabir je napravljen tako što je organizirana provjera inovativnoga koncepta s nekoliko konkurentskih tvrtki po danu i po noći. Tijekom provjere nekoliko je situacija na lokaciji procijenjeno i na kraju odabrano rješenje sa Sonyjevim kamerama kao najbolje s obzirom na sve postavljene izazove
Piše: Erika Goerge, Bosch sigurnosni sistemi
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
 
Jedan od najvećih europskih dvoraca Grand Commandery Alden Biesen smješten je u belgijskoj pokrajini Limburg. U vlasništvu flamanske vlade, veličanstveno područje kulturne baštine iz 16. stoljeća danas je popularna turistička atrakcija te kulturni i konferencijski centar. Svake godine Alden Biesen priređuje razne koncerte, izložbe i druga događanja. Tisuće posjetitelja posjećuju ovo mjesto, što predstavlja izazov za vlasnike dvorca.
 
Proof of Concept
Sigurnost posjetitelja i zaposlenika na prvom je mjestu, što uključuje VIP izvođače i goste koji redovito posjećuju događaje u dvorcu. Druga problematična područja su vandalizam i neovlašteni ulazi, kao i potreba za utvrđivanjem odgovornosti u slučaju nesreća. U suradnji sa stručnjacima za sigurnost lokacija iz DS Consultinga, belgijskim sigurnosnim konzultantima i belgijskim integratorom SERIS-Technology, Alden Biesen preobrazio je sigurnosni sustav instalacijom 25 sigurnosnih videonadzornih kamera Sony na kritičnim točkama na cijeloj lokaciji. Odabir je napravljen tako što je organizirana provjera inovativnoga koncepta (engl. Proof of Concept) s nekoliko konkurentskih tvrtki po danu i po noći. Tijekom provjere nekoliko je situacija na lokaciji procijenjeno i na kraju odabrano rješenje sa Sonyjevim kamerama kao najbolje s obzirom na sve postavljene izazove. Na vanjskom prostoru bullet kamere E i V serije te kupolasti modeli kamera ER-rapid tvrtke Sony nude nadzor dvorca i posjeda, parkirališta i drugih javnih prostora u svim vremenskim uvjetima.
 
Exmor R CMOS senzori
Tehnologija Exmor R CMOS senzora u kameri daje izvanrednu kvalitetu snimke u HD ili Full HD rezolucijama. Snažna obrada osigurava jasan prikaz registracijskih pločica i drugih objekata, čak i naspram jakog pozadinskog osvjetljenja ili u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja. U unutarnjim prostorima kompaktne male kupolaste kamere SNC-DH110T tvrtke Sony diskretno čuvaju blaga dvorca uz minimalno narušavanje vizualnosti povijesnih interijera. "Videosigurnost na ovom povijesnom lokalitetu trebalo je nužno modernizirati, a visokoperformansne kamere tvrtke Sony nudile su savršeno rješenje. Drago nam je što se dvorcu Alden Biesen investicija već isplatila uspješnim rješavanjem vandalizma i ostalih incidenata", rekao je Emiel de Smet iz tvrtke DS Consulting. 
 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.