Menu
A+ A A-

SMARTair kontrola pristupa u savremenom prodajnom centru u Holandiji

Kompanija Witzand prodaje građevinski materijal još od 90-ih godina. Njen najveći maloprodajni objekat je XL sa sjedištem u Almelou u istočnoj Holandiji, gdje je projektovala novu zgradu kako bi lagerovala i prezentirala širok asortiman svojih proizvoda. Tu spada i specijalizirani odjel za drvnu industriju. Novoj zgradi je trebao i potpuno novi sistem kontrole pristupa.
Kombinacija SMARTair uređaja za zaštitu novog objekta u gradu Almelou uključuje bežične maske za brave na baterije, cilindre i zidne čitače. Svi oni su morali udovoljiti potrebama objekta mješovite namjene. Ovlašteni zaposlenici mogu koristiti kancelarije i skladišne prostore prema svojim potrebama. Pri tome, i kupci moraju imati pristup maloprodajnom sektoru novog prodajnog centra Witzlanda. 
 
"Ova zgrada služi kao naš salon i mora imati moderan sistem za kontrolu pristupa. SMARTair je pravi sistem za nas", objašnjava Kevin Hoitink iz kompanije Witzand Almelo. 
 
 
Jednostavno i fleksibilno upravljanje pravima pristupa
 
Zahvaljujući SMARTair sistemu bežične kontrole pristupa, menadžeri objekta mogu precizno definirati nivoe sigurnosti koji su im potrebni za različite zone u sklopu zgrade. Sada je lahko upravljati pravima pristupa i mijenjati ih za svakog korisnika kako bi se osiguralo da se ovlašteni zaposlenici mogu slobodno kretati, a sve ostale osobe imati ograničeno kretanje. 
 
Kompleks Almelo koristi sistem ažuriranja preko kartica koji je idealan za zgrade sa srednjim i intenzivnim dnevnim prometom korisnika. Zahvaljujući njemu, administratori mogu definirati vremenski ograničena prva pristupa i po potrebi kontrolisati evidenciju o kretanju lica unutar zgrade. Strateški raspoređeni zidni uređaji za ažuriranje služe za povezivanje softvera i vrata zaštićenih SMARTair sistemom. 
 
Čak i osobe bez tehničkog znanja mogu jednostavno upravljati SMARTair instalacijom pomoću integrisanog TS1000 upravljačkog softvera sa svim funkcijama. 
 
Novi objekat kompanije Witzand, u kojem SMARTair štiti zaposlenike, kupce i vrijednu robu, dobio je ocjenu 56,6% u okviru holandskog programa za certifikaciju održivosti BREEAM*. 
 
 
O kompaniji: Witzand je renomirani dobavljač drvne građe i drugih građevinskih materijala još od 1890. godine. Za više informacija posjetite www.witzand.nl.
 
 
*više informacija na www.breeam.nl/projecten/nieuwbouw-uitbreiding-witzand-almelo-0
 

 

     

Global Security d.o.o.
Safeta Zajke 115c, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Tel: +387 (0)33/788-985
Fax: +387 (0)33/788-986
Web site: www.asadria.com
Marketing: marketing@asadria.com
Pretplata: pretplata@asadria.com
PDV broj: 201142740001
Identifi kacioni broj: 4201142740001
www.asadria.com
ISSN 1986-5

  

Magazin a&s Adria – stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja – mjesečna je publikacija licencirana od strane kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media za Adriatic regiju: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Magazin a&s Adria je mjesečna publikacija iz oblasti sigurnosti i zaštite čiji je primarni cilj da informiše, educira i poveže sigurnosno tržište u Adriatic regiji. Magazin nastoji biti graditelj i poveznica između proizvođača i krajnjih korisnika u čijem lancu su neizostavni sistem-integratori i instalaterske kompanije kao ponuđači usluga. Zahvaljujući jasnoj viziji razvoja koja prepoznaje potrebe tržišta, a&s Adria se etablirala kao pouzdan izvor informacija i kao takva je prepoznata od strane čitalaca još od samih početaka 2006. godine.