Sistemi za kontrolu pristupa Softveri Videonadzorni sistemi

MOBOTIX HUB: Centralni čvor vašeg sistema

Nova platforma za upravljanje videozapisima (VMP) namijenjena je različitim vrstama i veličinama kompanija. Ona integriše sve elemente najsavremenijih videonadzornih sistema čak i u veoma složenim strukturama i na više lokacija.

Piše: Vito Lalić, menadžer razvoja poslovanja MOBOTIX-a za Jadransku regiju, Konica Minolta; mail: Lalic@konicaminolta.hr

MOBOTIX HUB kombinuje sigurnosne i analitičke kamere, sisteme kontrole pristupa, senzore, softver, hardverske interfejse za industrijske sisteme i još mnogo toga. Uz zajedničku kontrolu i centraliziran, transparentan i korisniku prilagođen interfejs, inteligentnom upotrebom prikupljenih podataka štiti ljude i imovinu te unapređuje poslovne procese.

 Pet verzija

Svako rješenje je drugačije, a svaka industrija i organizacija ima specifične zahtjeve. MOBOTIX HUB već podržava više od 10.000 uređaja i taj će broj nastaviti rasti. Kao otvoreni sistem kompatibilan s ONVIF-om, VMP može stalno povezivati dodatnu videonadzornu opremu i nove pristupe, a može i samostalno aktivirati alarme i bilo koju funkciju. HUB je skoro beskonačno proširiv, a godišnje se tri puta nadograđuje. Videosigurnosni sistemi postoje u svim oblicima i veličinama, od nekoliko kamera lokalno do hiljada širom svijeta. Zato MOBOTIX HUB dolazi u pet verzija kako bi odgovorio različitim potrebama. Omogućava da efikasno i centralizirano organiziramo videonadzor, čak i na više lokacija, a kako bi sistem uvijek bio fleksibilan i skalabilan, tu je mogućnost uzimanja jedne licence i jedne cijene po uređaju. To nam daje slobodu da dodajemo kamere i druge uređaje po želji.

Centralizirano upravljanje

MOBOTIX HUB L1 ima osnovne funkcionalnosti čak i kao besplatna verzija. S podrškom za najviše osam kamera, L1 je osnovno rješenje za manje operacije. Gdje god da se nalazimo, potreban je samo jedan klik da pristupite sistemu. HUB L2 je za manje firme s jednom lokacijom. Upravlja s najviše 48 nadzornih kamera i podržava jednostavnu integraciju videa u postojeće poslovne operacije. L2 je pogodan za aplikacije poput maloprodajnih objekata, parkirališta ili poslovnih zgrada s umjerenim sigurnosnim zahtjevima.

HUB L3 je rješenje za srednje velika preduzeća. Podržava neograničen broj kamera i može biti raspoređen na više lokacija. Softver omogućava centralno upravljanje serverima, kamerama i korisnicima, a podržava i rubnu pohranu kako bi se smanjio gubitak videomaterijala. Rješenje se uglavnom koristi na mjestima kao što su škole, muzeji, bolnice i proizvodni pogoni. HUB L4 je za srednje i velike instalacije. Pored karakteristika prethodne verzije, L4 pruža pristup zamjenskim serverima u slučaju kvara prvog servera. Također nudi centralizirano upravljanje za neograničen broj servera, kamera i korisnika na više lokacija. S mogućnošću upravljanja alarmima i opcionalnom podrškom za integrisanje videozida, rješenje je idealno za, npr., nadzor skladišta i stadiona.

HUB L5 je platforma za upravljanje videozapisima za velike i objekte visoke sigurnosti. Uz centralizirano upravljanje svim serverima, kamerama i korisnicima na više lokacija, L5 uključuje i kontrolu za profesionalni videozid koji pruža pregled snimaka visokog kvaliteta. Namijenjen je za kompanije i objekte koji zahtijevaju neprekidan pristup videosnimcima uživo, kao što su aerodromi i kasina.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *