Svijet

OSSA se pridružila Euralarmu

Otvorena alijansa za sigurnost i zaštitu (OSSA), industrijska organizacija koja okuplja kompanije iz oblasti sigurnosti, zaštite i automatizacije zgrada, pridružila se Euralarmu, udruženju evropskih proizvođača, instalatera i pružalaca usluga elektronske zaštite od požara i sigurnosti.

OSSA će Euralarmovom Odjelu za sigurnost doprinijeti dragocjenim stručnim znanjem u sferi interneta stvari, uz oslanjanje na partnerske veze Euralarma na evropskim tržištima sigurnosti i zaštite.

Euralarm je osnovan 1970. godine kao zastupnik sektora protivpožarne zaštite i sigurnosti. Udruženje ima ulogu lidera, zagovarača i izvora stručnosti za industriju, tržište, kreatore politika i certifikacijska tijela. Udruženje teži kreiranju brzih i efikasnih procesa standardizacije u regiji i sarađuje s evropskim institucijama na zakonodavnim i regulatornim pitanjima. Odjel za sigurnost predstavlja sektor protivprovalnih rješenja, kontrole pristupa i videonadzora.

“Kompanije članice koje čine OSSA-u neke su od najjačih inovatora i lidera današnjice u segmentu videosigurnosti i tehnologija za upravljanje zgradama. Ugrađivanje njihove kolektivne stručnosti u programe koje pripremamo ima smisla, jer zajedno možemo unaprijediti industriju u korist onih kojima posvećeno pružamo usluge, štitimo ih i spašavamo”, kaže Paul van der Zanden, generalni direktor Euralarma.

Članice OSSA-e zajedno rade na promociji principa i filozofije otvorene platforme za usklađivanje tržišta sigurnosti i zaštite i podsticanje inovacija izvan granica jedne organizacije. Od osnivanja krajem 2018. godine do danas ostvarili su veliki napredak u postavljanju temelja za otvoreni internet stvari na tržištima sigurnosti i zaštite, posebno u segmentu nadzornih kamera. Značajna postignuća uključuju uvođenje OSSA-inog zajedničkog tehnološkog ekosistema i dvije prateće specifikacije, otvaranje digitalnog tržišta uz podršku OSSA-e i novu oznaku “Podržava OSSA” za prve komercijalno dostupne videonadzorne uređaje koji se temelje na filozofiji i ciljevima Alijanse.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *