Svijet

Povećano usvajanje umreženih uređaja potiče rast tržišta pametnih brava

Prema novom izvještaju Grand View Researcha, očekuje se da će potražnja na globalnom tržištu pametnih brava do 2028. godine dosegnuti cifru od 41,9 miliona proizvoda, uz objedinjenu stopu rasta od 21,4 posto u periodu od 2021. do 2028. godine.

Prema ovom izvještaju, rastuća svijest korisnika o prednostima i praktičnosti koju nude rješenja za sigurnost pametnih domova, kao i veće usvajanje umreženih uređaja primarno potiču rast ove industrije. Ugostiteljske kompanije se sve više odlučuju na ugradnju pametnih brava kako bi postigle odgovarajući nivo sigurnosti i praktičnosti kako za korisnike tako i za vlasnike.

Rastuće korištenje pametnih telefona dodatno je stvorilo nove poslovne prilike za kompanije u ovoj industriji zbog njihovog kontinuiranog truda da lansiraju aplikacije za upravljanje procedurama za brave. Osim toga, istaknute kompanije na ovom tržištu implementiraju razne inovativne tehnike, kao što su otključavanje i zaključavanje s podrškom za Wi-Fi, kao i Bluetooth podršku, koja omogućava otključavanje i zaključavanje pametnih brava pomoću pametnih telefona i drugih uređaja. Također, koriste se i ekrani osjetljivi na dodir kako bi se olakšalo unošenje lozinki ili otključavanje pomoću iscrtavanja oblika.

Fleksibilne brave
Velike kompanije kao što je August Home proizvode brave koje se efikasno mogu prilagoditi zahtjevima kupaca. Takve brave omogućavaju korisnicima da zadrže isti dizajn uz manje razlike te uz integrisanje naprednih mogućnosti.

Prema analitičarima u Grand Viewu, očekuje se da će na stambeni sektor do kraja 2028. godine otpadati najveći udio zarade – otprilike 60 posto. Povećanje broja renoviranja postojećih i izgradnje novih objekata doveo je do povećanja broja instalacija ovakvih brava, što će tokom narednih sedam godina pozitivno utjecati na ovu industriju.

S geografskog aspekta, istraživanje pokazuje da će azijsko-pacifičko tržište narednih sedam godina imati najveću objedinjenu godišnju stopu rasta – preko 20 posto – a razlog je modernizacija u stambenom i ugostiteljskom sektoru, zajedno s rastom svijesti o naprednim sigurnosnim rješenjima u zemljama u razvoju kao što su Indija i Koreja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *