Regija

Sophos, nova zvijezda u distribuciji M SAN Grupe

M SAN Grupa i Sophos potpisali su ugovor o regionalnoj distribuciji Sophosovih sigurnosnih rješenja. Ovim ugovorom nastavljeno je širenje distribucije Sophosovih rješenja u Srednjoj i Istočnoj Evropi te su obuhvaćena tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

Kao rezultat ovog partnerstva, M SAN će osigurati isporuku cijelog asortimana Sophosovih nagrađivanih proizvoda i usluga, uključujući Sophos Intercept X, Sophos Firewall i Managed Threat Response, svojoj poslovnoj mreži s više od 6.100 aktivnih prodajnih partnera.

“Drago nam je što možemo najaviti imenovanje M SAN Grupe kao službenog distributera u istočnoevropskoj regiji”, izjavio je Patrick Müller, Sophosov regionalni menadžer u Istočnoj Evropi. “Riječ je o kvalitetnom distributivnom partneru koji će osigurati podršku rastućim potrebama svojih i Sophosovih partnera. Uključivanje M SAN Grupe dodatno unapređuje našu misiju da partnerima pružimo najbolji i najpotpuniji skup proizvoda i usluga za kibernetičku sigurnost koji pomažu organizacijama u odbrani od ransomvera i drugih cyber napada.”

“Sophos proizvodi značajna su dopuna našeg VAD asortimana”, kazao je Alen Panić, izvršni direktor Enterprise divizije u M SAN Grupi. “Govorimo o višestruko nagrađivanim sigurnosnim rješenjima. Priznati Gartnerov magični kvadrant je 12 puta zaredom proglasio Sophos za lidera u end-point zaštiti. U okviru naše poslovne vertikale rad na širenju distribucije Sophos proizvoda preuzet će tim stručnjaka pod vodstvom kolegice Maje Golubović, voditeljice odjela softverskih i cloud rješenja.”

Kao jedan od najvećih VAD distributera u regiji, M SAN Grupa osigurava dodatnu podršku partnerskom kanalu kroz specijalizirano osoblje i alate, kao što su dubinska analiza prodaje i specijalistička tehnička podrška u implementaciji optimalnog modela informatičke sigurnosti te u naknadnom obnavljanju potrebnih licenca, koji partnerima pružaju alate za ubrzanje rasta poslovanja.

“M SAN je fantastičan partner koji partnerskom kanalu daje priliku za proširenje vlastitog poslovnog rasta sa Sophosom. Cijenimo važnost individualne usluge i opsežnu stručnost u IT distribuciji te se veselimo budućoj saradnji s M SAN Grupom”, zaključio je Patrick Müller.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *