Sajmovi Svijet

Svjetski policijski Samit i sajam EISE vraćaju Bliski istok u epicentar globalne sigurnosti

Bliski istok se godinama sve više etablira kao neizbježna regija za sigurnosno poslovanje i razmjenu znanja u globalnoj mreži industrijskih događaja. U rasponu od samo par mjeseci, ovaj region će biti domaćin dva važna događaja: Svjetski policijski samit i izložba održat će se između 7. i 9. marta 2023. u Dubaiju, dok će se Međunarodna izložba i konferencija o sigurnosti i zaštiti održati između 19. i 21. juna 2023 u Kairu.

Kao i prethodnih godina, oba događaja će se fokusirati na balans između edukativnog i poslovnog dijela po kojem su oba danas prepoznatljiva i u regiji i šire. U eri ratova i pojačane nestabilnosti, i sigurnosne i policijske snage moraju brzo unapređivati svoje tehničke vještine i taktičke sposobnosti kako bi išle u korak s novim profilima napadača koji se danas sve više oslanjaju na tehnologiju.

Upravo tehnologija, odnosno demonstracija najnovijih sistema i njihove primjene,  naći će se u centru pažnje ovogodišnjeg Samita i sajma EISE na kojem se i ove godine očekuje učešće ključnih donositelja odluka iz međunarodnih i državnih policijskih i sigurnosnih organizacija i najviših poslovnih delegacija proizvođača opreme za sigurnosne strukture i organe reda.

Za više informacija posjetite www.eise.com i  www.worldpolicesummit.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *