Sajmovi

U susret Secutechu 2020.

Kako bi naglasio značaj vještačke inteligencije i interneta stvari, Secutech će ponuditi namjenske prostore posvećene pametnim objektima i mobilnosti. U fokusu sajma će biti komercijalna sigurnosna i protivpožarna rješenja
Piše: Alexander Holdsworth, Messe Frankfurt New Era Business Media
E-mail: alexander.holdsworth@hongkong.messefrankfurt.com

Najbolje tehnologije u oblasti interneta stvari, računarstva na rubu mreže i 5G-a bit će predstavljene na dolazećem sajmu Secutech, koji se od 22. do 24. aprila 2020. godine ponovo vraća u Nangang izložbeni centar u Taipeiju. U fokusu će se naći komercijalna sigurnosna i rješenja za zaštitu od požara. Kako bi naglasio međusektorski značaj vještačke inteligencije i interneta stvari (IoT), Secutech će ponuditi i namjenske prostore posvećene pametnim zgradama i mobilnosti.

Novi paviljon samo za 5G
Regina Tsai, zamjenica generalnog direktora kompanije Messe Frankfurt New Era Business Media, objašnjava da će novi sadržaji dolazećeg sajma poslužiti za podsticanje saradnje u različitim sektorima. „Zadovoljstvo nam je predstaviti novi paviljon posvećen 5G aplikacijama, koji će pokazati kako će veće brzine podataka utjecati na oblasti poput interneta stvari. U novoj eri 5G interneta stvari količina podataka koja se prenosi između uređaja će biti mnogo veća, s aplikacijama namijenjenim ne samo naprednijoj sigurnosti nego i kvalitetnijoj zaštiti na cestama i upravljanju zgradama. Veća količina podataka bit će od koristi samo ako se informacije budu mogle adekvatno analizirati. U toj oblasti će Secutech 2020 ponuditi dodatnu vrijednost klijentima zahvaljujući brojnim izlagačima rješenja za analizu podataka na rubu mreže i u oblaku“, kaže Tsai. Novi paviljon organiziran je uz podršku Nacionalne komisije za komunikacije, a ugostit će četiri velika igrača u segmentu telekomunikacijskih usluga: Chunghwa Telecom, Taiwan Mobile, FarEastTone i Asia Pacific Telecom. Ove četiri kompanije pridružit će se grupi od oko 350 izlagača iz cijelog svijeta koji će predstaviti svoje proizvode. Tu će se naći kamere za videonadzor, sistemi za kontrolu pristupa i prepoznavanje lica te platforme za upravljanje sigurnošću.

Pametnije življenje i inteligentni prijevoz
Kao manifestacija fokusirana na tehnološke trendove, Secutech je tokom 23 godine postojanja konstantno informisao kupce o novim mogućnostima. Paralelno s novim trendovima u oblasti interneta stvari, sajam je posljednjih godina predstavio prateće događaje SMAbuilding i Mobility. Oni funkcionišu kao platforme koje kombinuju sigurnosna rješenja s drugim oblastima kao što su upravljanje zgradama i pametno parkiranje. Novi elementi će obogatiti popularne SMAbuilding sadržaje, uključujući tematski prostor posvećen razvoju interneta stvari za zgrade. Ovaj segment će se fokusirati na stambene prostore, poslovne zgrade, maloprodajni sektor i hotele. U posebnoj zoni će biti predstavljena rješenja za automatizaciju i integraciju uređaja. Tu su i namjenske zone za pametne industrijske objekte i građevinske projekte, a paralelno s dešavanjima u okviru SMAbuilding segmenta bit će organiziran i događaj nazvan Mobility. I on će poslužiti kao važna atrakcija na kojoj će izlagači i posjetioci moći razgovarati o inteligentnim rješenjima za prijevoz i planirati poslovne projekte. Ovaj događaj obuhvata raznovrstan spektar proizvoda i uključivat će četiri paviljona posvećena pametnoj željeznici, pametnim cestama, pametnom parkiranju i pametnim logističkim rješenjima.

U susret 19. izdanju Fire and Safety segmenta
Kao poželjno odredište azijskih stručnjaka za protivpožarnu i zaštitu na radu, Secutech će ponuditi i prateći događaj Fire and Safety. Na njemu će biti predstavljena nova oprema uz edukaciju o najboljim praksama. Uz demonstraciju situacija u kojima internet stvari može spasiti živote, ovaj događaj će u specijalnim namjenskim prostorima ugostiti proizvođače pametnih uređaja za prevenciju katastrofa. Sigurnosna rješenja za zdravstvene ustanove i staračke domove će biti predstavljena zajedno sa standardnom opremom kao što su aparati za gašenje požara, vatrogasna i oprema za ličnu zaštitu.

O organizatoru
Organizator sajma je Messe Frankfurt New Era Business Media, koji je dio globalne mreže sajmova sigurnosti i zaštite od požara. Sa svojih 14 sajmova, kongresa i foruma širom svijeta, Messe Frankfurt objedinjuje globalnu ponudu i potražnju u vidu naprednih i umreženih proizvoda, aplikacija i usluga koji su usmjereni na komercijalnu sigurnost i zaštitu zgrada, prostora i ljudi. Poslovni klaster sigurnosti i protivpožarne zaštite nudi pristup dinamičnim tržištima Arapskog poluotoka, Azije, Evrope i Južne Amerike. Messe Frankfurt New Era Business Media održava bliske veze s industrijskim sektorima i efikasno služi poslovnim interesima klijenata u okviru njihove mreže poslovnih sajmova, manifestacija, izložbenih prostora i usluga. Sa sjedištem u Frankfurtu na Majni, kompanija je u vlasništvu grada Frankfurta (60 posto) i njemačke pokrajine Hessen (40 posto).

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *