Videonadzorni sistemi

Uniview: U prodaji nove 4-inčne PTZ kamere s nosačem

Kamera posjeduje niz inteligentnih funkcija, kao što su povezano praćenje, brojanje ljudi, brzo fokusiranje i pametna prevencija upada. Nizanim praćenjem pokretnih ciljeva može pronaći osobu ili vozilo od interesa te aktivirati druge inteligentne alarmne funkcije

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies; E-mail: tangsiqing@uniview.com

 Često se dogodi da kupci zaborave kupiti nosače ili izaberu pogrešne prilikom naručivanja nadzornih kamera. Kako bi riješili taj, ali i problem visokih tarifa za nosače u pojedinim regijama, Uniview je u prodaju pustio 4-inčne PTZ kamere s nosačima uključenim u cijenu. Novi videonadzorni uređaji te kompanije, osim što rješavaju navedene probleme, imaju i sve prednosti 4-inčnih PTZ kamera. Veličine su fudbalske lopte i imaju delikatan dizajn pogodan za ugradnju. Rezolucijom 4 MP / 2 MP pri 60 fps i 25x zumom mogu jasno snimati kako bliži tako i udaljeni cilj. Pomoću IR osvjetljivača dosega 100 metara isporučuju jasnu sliku u različitim slabo osvijetljenim okruženjima, a sa IP67 i IK10 zaštitom efikasno su zaštićene od prodora vode i ulaska prašine.

Niz koristi

U poređenju s prethodnim 6-inčnim modelima, Uniview 4-inčna PTZ kamera ima kompaktan dizajn hardvera u obliku kapljice, a pomoću AI čipseta i algoritma dubokog učenja može podržati pametnu prevenciju upada i funkcije snimanja lica. Ima snažne premium funkcionalnosti i mnogo preciznije upravljanje, što ne samo da zadovoljava potrebe projektno orijentisanih kupaca već odgovara i distributivnom i tržištu malih i srednjih preduzeća.

Inteligentne funkcije

Kamera posjeduje niz inteligentnih funkcija, kao što su povezano praćenje, brojanje ljudi, brzo fokusiranje i pametna prevencija upada. Nizanim praćenjem pokretnih ciljeva može pronaći osobu ili vozilo od interesa te aktivirati druge inteligentne alarmne funkcije. Optičkim zumom, koji pokriva cijelu sliku, ispunjava zahtjeve za dovoljnim brojem piksela potrebnih za brojanje ljudi. U poređenju s običnom kamerom, može brže zaključati i vidjeti ciljno područje te fokusirati u roku jedne sekunde. Ovo može poboljšati efikasnost i uštedjeti vrijeme. I na kraju, tu je pametna prevencija upada, koja poboljšava tačnost alarma automatskim filtriranjem lažnih alarma koje izazivaju životinje, jaka svjetla, lišće i neki okolinski faktori.

Primjene

Univiewova LightHunter tehnologija pruža odličnu osjetljivost na svjetlo, što omogućava snimanje detalja u boji u slabo osvijetljenom okruženju, do 0,003 luxa. S obzirom na veličinu i 4 MP / 2 MP@60fps rezoluciju, ova PTZ kamera uglavnom je namijenjena za male i srednje velike aplikacije kao što su stambena područja, komercijalne ulice, poslovni parkovi itd. Za više informacija o Uniview proizvodima možete posjetiti zvaničnu web-stranicu kompanije www.uniview.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *