Kontrola pristupa

Upravljajte elektronskim bravama koje prikupljaju energiju, bežičnim bravama i čitačima preko jedinstvenog rješenja za kontrolu pristupa

Prednosti upravljanja kontrolom pristupa u oblaku dovode do brzog jačanja potražnje. Sada Incedo Business softver za kontrolu pristupa istovremeno kontrolira ASSA ABLOY PULSE programabilni digitalni cilindar s ključevima i široki spektar bežičnih ASSA ABLOY RFID brava i žičanih RFID čitača.

Rješenje u oblaku pomaže da se upravljanje pristupom učini lakšim i praktičnijim, omogućavajući kompanijama da uspostave tokove rada koji su pojednostavljeni, neovisni o lokaciji i efikasni.

 Uz Incedo Business Cloud iz ASSA ABLOY Opening Solutions, sigurnosni timovi mogu daljinski upravljati širokim spektrom pristupnih tačaka i korisnika, zadržavajući potpunu kontrolu nad svim zgradama uz pametniji i efikasniji rad. Incedo Business Cloudu se može bezbjedno pristupiti 24/7 sa bilo kojeg računara sa internet vezom. Ažuriranja softvera su automatska, sa izvještajima i analitikom u realnom vremenu koji su dostupni u samo nekoliko klikova.

Na osnovu svojih specifičnih sigurnosnih potreba i pristupnih tačaka za kontrolu, kompanije sada mogu postaviti PULSE cilindre koji prikupljaju energiju i katance na vrata, ormariće ili kapije, zajedno sa velikim brojem bežičnih brava ili žičanih čitača. Sa PULSE uređajima, korisnici mogu proširiti kontrolu pristupa na više objekata osim vrata.

Napredna fleksibilnost za menadžere sigurnosti

Organizacije se stalno razvijaju i potrebno im je fleksibilno upravljanje pristupom. Budući da je Incedo Business skalabilan ekosistem, korisnici imaju opciju da počnu skromno, odnosno s nekoliko offline PULSE cilindara, katanaca i brava za ormariće, na primjer. Nakon toga, oni mogu da rastu kako se njihove potrebe mijenjaju, dodajući kontrolu u realnom vremenu putem bežičnih ili žičanih brava po potrebi. Ulaganje u hardver ili softver je uvijek sigurno, jer je Incedo platforma napravljena da raste s vašim poslovanjem.

Bežični Aperio uređaji koji se napajaju baterijama postavljaju se na vrata ili serverske police. Njima se može upravljati preko interneta ili bez njega — kontrola prolaza se odvija u realnom vremenu, uz offline kontrolu preko PULSE uređaja unutar istog sistema. Po potrebi, žičana vrata opremljena čitačima Signo također se mogu integrirati u Incedo Business sistem.

Prednost za administratora sistema je u mogućnosti da se više tačaka opremi kontrolom pristupa a svim komponentama upravlja preko samo jednog interfejsa.

Jedan programabilni PULSE ključ može otključati svaki digitalni cilindar ili katanac. On posjeduje i integrirani RFID čip pomoću kojeg se može upravljati bežičnim ili žičanim vratima na istoj lokaciji. Ovo je efikasno i praktično rješenje i za menadžere sigurnosti i za korisnike.

Brave za prikupljanje energije bez baterija ili žica

 „Naš PULSE sistem za elektronsko zaključavanje donosi višedecenijske inovacije u seriji inteligentnih cilindara za kontrolu pristupa sa ključem, a sve to bez bušenja i baterija. On može aktivno doprinijeti ciljevima održivosti kupaca,” kaže Henrik Degn, menadžer poslovnog razvoja za PULSE u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA.

PULSE cilindri i katanci sa ključem se sami napajaju pomoću tehnologije prikupljanja energije. Uređaji rade bez ikakvog vanjskog izvora energije. Da bi otključao PULSE cilindar ili katanac, korisnik jednostavno ubacuje i okreće svoj programabilni pametni ključ. Generirana energija se trenutno prikuplja kako bi se aktivirala šifrirana elektronska zaštita brave.

Asortiman PULSE cilindara uključuje brave za vrata, bravice, brave za namještaj i katance koji mogu raditi na otvorenom, čak i u ekstremnim klimatskim uvjetima. Gotovo svaki tradicionalni mehanički cilindar u zgradi može se zamijeniti PULSE cilindrom i povezati na Incedo Business sistemom.

Saznajte više o PULSE digitalnom zaključavanju sa funkcijom prikupljanja energije na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/pulse

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *