Kontrola pristupa

Uz Incedo Cloud kontrolom pristupa možete upravljati u realnom vremenu, van mreže i na jednom mjestu

Fleksibilnost ASSA ABLOY-ovog Incedo ekosistema kontrole pristupa sada je još veća. Organizacije sada mogu implementirati Incedo Cloud u svoja rješenja za zaključavanje, kako u realnom vremenu, tako i autonomno u istim prostorijama. Sve se odvija uz detaljno podešavanje sigurnosti i potpunu kontrolu nad objektima s jednog mjesta.

U okruženju u kojem je promjena konstantna, preduzećima je potrebna kontrola pristupa koja je agilna i dugoročno održiva. Hibridni rad i efikasnije korištenje prostora i energije samo su neki od izazova sa kojima se sada suočavaju kompanije svih tipova i veličina. Incedo rješenje za kontrolu pristupa sa svojim širokim spektrom digitalnih brava i programabilnih akreditiva nudi fleksibilnost potrebnu za rast i prilagođavanje, kao i za nošenje sa ovim izazovima.

Uz Incedo, organizacije mogu zaštititi gotovo svaki prolaz autonomnim elektronskim bravama i ili uraditi isto u realnom vremenu s online uređajima. Korisnicima zgrada organizacije mogu izdavati akreditive po vlastitom izboru, a radi ostvarivanja pristupa zaštićenim prostorima putem pametnog telefona, ključa ili pametne kartice. Osim toga, organizacije sada upravljaju svime s jednog mjesta pomoću fleksibilne, skalabilne i intuitivne Incedo platforme.

Fleksibilna kontrola i primjena uz pametni telefon, ključ ili kartice

Dovoljna je jedna isplativa opcija u vidu pretplate kako bi se brzo i bez problema implementirao Incedo sistem.

Za početak, kompanije biraju hardver za kontrolu pristupa koji im je potreban. One mogu administrirati više zgrada ili čak lokacija  unutar jednog sistema, uz izbor upravljanja u oblaku ili lokalno. Vrata, ormarići, kapije, stalaže za servere i gotovo sva vrata mogu se zaključati Aperio bežičnim uređajima, žičanim čitačima ili PULSE bravama sa pametnim ključem koje prikupljaju energiju.

Korisnici zgrada ostvaruju pristup preko pametnih kartica, mobilnih ključeva pohranjenih na pametnom telefonu ili pametnih ključeva bez baterija. Svi mogu otključati i PULSE brave i tradicionalne RFID čitače. Pametni ključ svakog korisnika može se programirati da npr. otključava i bežične Aperio cilindre na mreži, kao i autonomne PULSE cilindre.

Incedo Cloud sistem se može bezbjedno administrirati sa bilo koje lokacije sa internet konekcijom. Instalacija je jednostavna, bez potrebe za složenim integracijama. Incedo softverska ažuriranja su redovna i automatska.

„Elektronsko zaključavanje kompatibilno sa Incedo sistemom je brzo, jednostavno i isplativo kada se dodaje zgradi,“ objašnjava Joachim Mahlstedt, komercijalni direktor DAS u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA. „Budući da se sve brave na platformi Incedo napajaju standardnim baterijama ili tehnologijom prikupljanja energije, nema potrebe za ugradnjom kablova. Time se štedi na žici i električnoj energiji, a obaraju se troškovi.”

Incedo Cloud je jednostavan i agilan način za preuzimanje kontrole

 Zone unutar zgrade mogu imati različite sigurnosne potrebe. Ulazna vrata ili kritične zone mogu zahtijevati praćenje u realnom vremenu, uključujući upozorenja, dok neki drugi prostori u zgradi mogu imati jednostavnije potrebe za fizičkim osiguranjem. Tu se autonomni uređaji mogu instalirati brže i isplativije, bez potrebe za mrežnim kablovima ili bežičnim čvorištima. Autonomni uređaji ne moraju biti spojeni na mrežu, ali će i dalje nuditi vrhunsku funkcionalnost.

Incedo Cloud menadžerima sigurnosti daje mogućnost kombiniranja online i autonomnog upravljanja. To je, na primjer, kontrola pristupa u realnom vremenu, uz online upravljanje sigurnim zonama, uključujući ulaze, laboratorije, serverske sobe i dr. Dodavanje autonomnih uređaja omogućava kompaniji da kontrolira pristup zonama koje su ranije bile neekonomične zbog lokacije, okruženja ili troškova.

„Proširujući Incedove mogućnosti u oblaku radi paralelnog online i autonomnog upravljanja, dali smo sigurnosnim menadžerima još veći izbor, veću fleksibilnost i praktičnost“, kaže Joachim.

“Širok asortiman hardvera za Incedo Cloud sada uključuje i naše bežične brave Aperio i rješenje za elektronsko zaključavanje PULSE. Ono se samostalno napaja tehnologijom prikupljanja energije koja nudi fleksibilnost elektronskog zaključavanja uz dobro poznatu mehaničku sigurnost. Ovo proširenje potvrda je naše posvećenosti održavanju rasta ekosistema Incedo kako bismo pomogli kompanijama da zadovolje svoje promjenjive potrebe sada i u budućnosti.”

„Budući da je Incedo razvijen da bude agilan i fleksibilan, prebacivanje između online i autonomnog upravljanja se odvija besprijekorno, kako za korisnike tako i za administratore,“ dodaje Joachim. „Jedina razlika je u načinu upravljanja akreditivima odnosno na mreži ili kroz ažuriranje.”

„Ova nova funkcija pomaže preduzećima da svoju kontrolu pristupa učine dugoročno održivom kako bi odgovorili na sve izazove koji im se nađu na putu.”

Preuzmite vodič za Incedo Cloud rješenje i saznajte više na https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/topics/access-control/incedo/incedo-software-options/incedo-cloud

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *