Svijet

Videoanalitika prelazi prag od 20 milijardi dolara do 2027.

Istraživačka kompanija Markets and Markets procjenjuje da će globalno tržište videoanalitike porasti sa 7,1 milijarde dolara u 2022. na 20,3 milijarde do 2027. godine, uz ukupnu godišnju stopu od 23,4%. Takav rast može se pripisati vladinim inicijativama u usvajanju novih tehnologija za poboljšanje javne sigurnosti, kao i padu stope kriminala zbog nadzornih kamera.

Upravljanje protivprovalom, koje uključuje praćenje incidenata kao što su upadi u vanjske prostore i perimetre, imat će najviši tržišni udio. Protivprovalni sistemi integrisani s videoanalitikom nude precizan i automatiziran nadzor, jer automatizirani sistem za upravljanje upadima generiše alarm u realnom vremenu i videosnimak događaja, koji šalje VMS-u, omogućavajući nadležnim organima da brzo odgovore na incident.

Cloud najplodniji model

Očekuje se da će upotreba oblaka rasti u narednim godinama. Cloud usluge se nude putem interneta i hostuju na serveru ponuđača. Videoanalitika zasnovana na oblaku se isporučuje putem VSaaS modela, što omogućava veću preciznost, nadzor, slanje upozorenja i operacije u realnom vremenu, efikasniji rad osoblja, više vrsta instalacija zavisno od zahtjeva klijenata, dostupnost podataka u oblaku i funkcionalnost nadogradnje.

Sjeverna Amerika vodi

Sjevernoameričko tržište predvodit će globalno tržište videoanalitike, jer se smatra najnaprednijom regijom u usvajanju tehnologija i infrastrukture. Rastuća zabrinutost za zaštitu kritične infrastrukture i nacionalnih granica povećala je inicijative američke i kanadske vlade posljednjih godina. Očekuje se da će posebna budžetska izdvajanja, kao što su ona za Ministarstvo domovinske sigurnosti, učiniti Sjevernu Ameriku najunosnijim tržištem za ponuđače iz različitih vertikala.

Neki od najvećih ponuđača videoanalitike spomenuti u izvještaju su: Avigilon, Axis Communications, Cisco, Honeywell, IBM, Allgovision, Genetec, Intellivision, Gorilla Technology i Intuvision.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *