Kontrola pristupa

Kako je trkalište u Francuskoj ostvarilo uštede prelaskom na SMARTair kontrolu pristupa

Menadžeri trkačkih staza na hipodromu Côte d’Azur suočili su se sa dobro znanim dilemama. Kako stati ukraj kopiranim mehaničkim ključevima koji ugrožavaju sigurnost zaposlenika i posjetitelja? Kako drastično skratiti vrijeme koje se gubi na zamjenu brava kada neko izgubi ključ?

Trkalište obuhvata staze površine 63 hektara koje se koriste u brojnim konjičkim disciplinama. Na njemu radi oko 30 stalnih radnika, ali ova cifra drastično raste tokom manifestacija koje uključuju i do 1.000 konja i 3.000 sudionika. Mnogi od njih borave u nekoj od 130 soba unutar objekta. U danima trke, tribine i gledališta prime i do 11.300 osoba.

Trkalište je odabralo SMARTair Update on Card rješenje za kontrolu pristupa kao odgovor na svoje složene potrebe. Ovi sistemi sada kontroliraju i osiguravaju pristupne tačke na efikasniji i učinkovitiji način nego što je to bilo moguće sa starim sistemom ključeva. Planirane dugoročne uštede troškova i značajno smanjenje radnog opterećenja upravljanjem ključevima uvjerili su menadžere hipodroma da odaberu ovo bežično rješenje.

Zahvaljujući SMARTair Update on Card tehnologiji, sigurnosno osoblje sada direktno izrađuje korisničke akreditive za jednostavno upravljanje pristupom. Iz bogate ponude kompatibilnih RFID tehnologija koje nudi SMARTair, menadžeri hipodroma su odabrali iCLASS. Oni sada mogu odmah izbrisati korisnike ili izgubljene kartice i po potrebi pristupati evidenciji o korištenju. Jednostavno i fleksibilno upravljanje akreditivima omogućuje im programiranje detaljno razrađenog individualnog pristupa za oko 200 vrata u šest zasebnih objekata.

„SMARTair kontrola pristupa je dugoročno isplativija za upravljanje od ključeva“, kaže Bernard Arnaud, menadžer za smještaj na hipodromu Côte d’Azur.

Više uređaja, mobilni akreditivi 

Čvrsti, izdržljivi uređaji za zaključavanje na baterije podržavaju ekonomične instalacije i mogu se postaviti na sve vrste prolaza na hipodromu. Tokom 2018. oko 100 soba i tehničkih prostorija opremljeno je čitačima SMARTair, bežičnim maskama za brave i bežičnim cilindrima. Pristup smještajnoj zgradi sada se kontrolira pomoću zidnog čitača SMARTair. Ranije su osobe koje bi izgubile ključ morale tražiti da ih se pusti kroz ulaz. Sada taj ulaz štiti SMARTair sistem.

Nadogradnja sistema kontrole pristupa počela je prošle i nastavit će se u ovoj godini i obuhvatit će uredske prostorije i velike tribine. Menadžeri također planiraju uvesti aplikaciju SMARTair Openow. Pomoću nje, administratori mogu slati virtualne „ključeve“ direktno na pametni telefon posjetitelja,  što je posebno pogodno za goste koji dolaze kasno u noći.

Preuzmite besplatan vodič za rješenje na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair i saznajte kako SMARTair bežična kontrola pristupa može jednostavno zaštititi vaše objekte

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *