Videonadzorni sistemi

Bosch AIoT videosistemi: Podrška održivom i odgovornom poslovanju

Sve Boscheve kamere podržavaju daljinsko konfigurisanje, upravljanje i planiranje. Integratori sada mogu sarađivati s klijentima na daljinu kako bi izvršili usluge kao što su promjena postavki ili ažuriranje firmvera

Piše: Danijel Jerković, menadžer za razvoj poslovanja i projektnu prodaju za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemi; E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Daljinske provjere rada sistema osiguravaju najviše standarde pouzdanosti. Ovakav pristup minimizira broj odlazaka na radno mjesto, što rezultira poslovnim praksama koje su ekonomski održive, društveno odgovorne i ekološki prihvatljive. U pitanju su tri principa kojima Bosch ispunjava obećanje o zelenim tehnologijama.

Rad na daljinu pomoću Project Assistanta

S Project Assistant softverom rad na projektu može početi u uredu, dakle prije samog postavljanja kamera. Potrebni su samo projektni planovi, IP adrese i lozinka klijenta kako bi pomoću softvera sistem-integrator kreirao novi projekat. Postoji i mogućnost podešavanja svake kamere pojedinačno, kao i više njih odjednom. Osmišljen i razvijen da pomogne integratorima, Project Assistant može se instalirati na stolne računare, tablete i pametne telefone, a radi na Apple, Windows i Google platformama. Dostupan je svima, tako da svako može imati koristi od kontrole, transparentnosti i efikasnosti koje Project Assistant aplikacija pruža u svakoj fazi projektovanja videonadzornih sistema. Kreiranjem niza virtuelnih kamera u softveru više nije potrebno raspakivati i ponovo pakovati proizvode radi označavanja i konfigurisanja u uredu sistem-integratora. Pokazalo se da to znatno štedi vrijeme, čak do 30%, a smanjuje i emisije CO2 jer se roba ne mora otpremati iz skladišta proizvođača do ureda integratora i potom do lokacije kupaca.

Ekološka prihvatljivost

Daljinsko upravljanje uređajem je kombinacija Boschevih alata, kao što su Project Assistant i Configuration Manager, i usluga za sigurno, transparentno i isplativo upravljanje uređajima tokom njihovog radnog vijeka. Integratori mogu s bilo kojeg mjesta na svijetu organizirati i pratiti status postavljenih uređaja na svim lokacijama i provjeriti da li rade ispravno i sigurno. Ako postoji problem, dobit će obavijest. Na njemu odmah mogu početi raditi tako što će pristupiti web-interfejsu kamere putem Remote Portala ili se prijaviti na svoj račun iz Configuration Managera kako bi pristupili uređajima kao da su na licu mjesta. Upravljajući uređajima preko interneta, više nije potrebno odlaziti na lokaciju, što smanjuje i emisije ugljika.

Daljinsko puštanje u rad

FLEXIDOME IP starlight 8000i i FLEXIDOME IP 8000i kamere za unutrašnje prostore, kao i sve Boscheve kamere, nude daljinsko projektovanje sistema i podešavanje proizvoda putem Project Assistanta, Configuration Managera ili Remote Portala. Nakon što se kamere fizički instaliraju na licu mjesta, podešavanje, izvještavanje i upravljanje može se izvršiti na daljinu. FLEXIDOME 8000i IP starlight i FLEXIDOME 8000i IP kamere za zatvorene prostore idu još dalje. Zajedno s Project Assistant softverom, koncept njihovog daljinskog puštanja u rad omogućava postavljanje potrebnog vidnog polja bez fizičkog dodirivanja kamere ili objektiva.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *