Regija

Monitoreal ide u spajanje sa Ajax

Udruživanjem postojećih sistema ova dva proizvođača korisnici će dobiti novi sistem perimetarnog nadzora vlasničkih površina što će značiti i veću efikasnost u odbijanju neželjenog pristupa i nadgledanja dešavanja u realnom vremenu.

Sistem detekcije Monitoreala koji funkcioniše koristeći se umjetnom inteligencijom će od sada integracijom Ajax alarma moći biti vrlo jednostavno pokrenut ili obustavljen koristeći se alarmnim panelima i mobilnim aplikacijama.

Korisnici će moći pokrenuti Ajax sistem za zaustavljanje neželjenih upada oslanjajući se na Monitorealove alate za detekciju ljudi, životinja, vozila ili objekata bezbjedonosnim kamerama u određenim zonama u bilo koje vrijeme bez obzira da li je dan ili noć. Na ovaj način će se nadalje efikasnije izbjegavati lažni alarmi aktivirani nevažnim kretanjima u zoni. Ti pokreti mogu biti pomijeranje grana drveća, sjenki, sitnih životinja ili drugih pojava koje ne predstavljaju prijetnju.

Nasuprot tome, alarmi koje aktiviraju pokreti ili magnetni senzori povezani na Ajax panel mogu pokrenuti kamere koje će Monitoreal snimke proslijediti korisnicima, potvrđujući validnost aktuelnog alarma.

Prethodno definirana pravila korisnicima Monitoreal sistema omogućuju kontrolu nad automatski, poluautomatski ili manuelno pokrenutim Ajax alarmima ovisno o specifičnim situacijama. Tako se omogućava i vlasnicima nekretnina ili prostora da sami definišu zone koje su najvažnije za pokrivanje, odnosno da mogu precizirati kakve vrste pokreta ih ne zanimaju poput žbinja ili frekventnih prometnica.

Monitoreal sistemi uočavaju ne samo ljude, već i preko dvadeset dodatnih definicija mogućih pokreta koji će biti definirani kao objekti od interesa ili objekti čiji se eventualni pokreti trebaju zanemarivati.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *