Regija

Hikvisionova pomoć zdravstvenim ustanovama u regiji

Zdravstvene ustanove u Jadranskoj regiji dobile su značajnu pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa. Kompanija Hikvision Digital Technology je ustanovama u Splitu, Mariboru, Sarajevu i Beogradu donirala komplet opreme za preliminarno mjerenje povišene tjelesne temperature, koji će znatno ubrzati trijažu prilikom prijema pacijenata.

Ist komplet doniran je Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, Univerzitetskom kliničkom centru Maribor, Hitnoj pomoći u Sarajevu te Dječijoj bolnici u Beogradu.

Sistem čine monitor, snimač i termografska kamera, koja u jednoj sekundi može detektirati i precizno izmjeriti povišenu tjelesnu temperaturu kod najviše 20 osoba istovremeno. Pomoću ove opreme prijem pacijenata u stanicama za hitnu pomoć, bolnicama i domovima zdravlja može se uveliko ubrzati, jer temperaturu ne treba mjeriti svim pacijentima, čime se izbjegava stvaranje nepotrebnih gužvi, a mogu se pregledati i zaposlenici zdravstveni radnici.

“U ovim izazovnim vremenima jako su važna kvalitetna zaštitna rješenja. Hikvision kao najveći svjetski proizvođač videonadzorne opreme i Krobel kao njihov najveći regionalni partner društveno su odgovorne kompanije koje aktivno doprinose borbi protiv novog koronavirusa. Na ovaj način pomažemo zdravstvenim radnicima i pacijentima da ovu krizu prebrode što lakše i zaštićenije”, kazao je Džemal Arnautović, direktor Krobela za Bosnu i Hercegovinu, prilikom dodjele sistema Hitnoj pomoći u Sarajevu.

Hikvision je u Europi ukupno donirao 17 ovakvih kompleta u 17 zemalja, odnosno 17 zdravstvenih ustanova, a donirana oprema vrijedi blizu 6.000 eura.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *